Evi Van Acker wint goud in Miami

Evi Van Acker heeft goud veroverd op de ISAF Sailing World Cup te Miami. Evi ging de medaillerace in met zes punten achter op Marit Bouwmeester (NL). Emma Plasschaert begon haar medaillerace als zesde in de stand. Tijdens de medaillerace tellen de punten dubbel, dus deze race zou alles kunnen beslissen.

Met de lichte wind vandaag beloofde het een spannende en tactische race te worden. Vlak na de start kreeg Marit een penalty, hierdoor kwam ze vlag achter Evi te liggen en moest zij achtervolgen. Om het goud te veroveren moest Evi Marit van haar afschudden en er voor zorgen dat er aan de finish minimum twee boten tussen hen waren. Door de juiste tactiek lukte het Evi om afstand te nemen van Marit en schoof ze op van de negende naar de tweede plaats.
Uiteindelijk kwam Evi als tweede over de finish, terwijl de Marit Bouwmeester als zevende eindigde. Emma Plasschaert kwam tijdens de medaillerace als vierde over de finish en klom zo nog naar de vijfde plaats in de eindstand.

Vorig jaar won Evi hier nog zilver. Ze reageerde dat ze dan ook blij was om eindelijk in Miami goud te halen na het zilver en brons van de voorbije jaren.

De top-vijf ziet er als volgt uit:

Evi Van Acker (BEL)
Marit Bouwmeester (NL)
Sarah Gunni Toftedal (DEN)
Alison Young (GBR)
Emma Plasschaert (BEL

De Belgische resultaten van de ISAF Sailing World Cup Miami:

Laser Radial: Evi Van Acker 1ste, Emma Plasschaert 5de, Maité Carlier 28ste
Laser Standard: Wannes Van Laer 26ste, Sam Vandormael 50ste
49er: Yannick Lefèbvre met Tom Pelsmaekers 22ste, Levi Slap met Max Slap 46ste
470: Corentin Demanet & Quinten Lauwers 11de
De volgende ISAF World Cup wedstrijden zijn:

25-Apr-2016 Sailing World Cup Hyeres Hyeres
06-Jun-2016 Sailing World Cup Weymouth & Portland
12-Sep-2016 Sailing World Cup Qingdao Qingdao