Sturier 52 Dutchman

Sturier Yachts maakt van de komende editie van Boot Düsseldorf gebruik om het nieuwste wapenfeit van deze Nederlandse werf aan het publiek te tonen: de Sturier 52 Dutchman. Het jacht is ontwikkeld in samenwerking met de naval architecten van Oossanen. De DM 52 is leverbaar in 3- of 2 huts uitvoering, waarbij laatstgenoemde versie beschikt over een beneden geplaatste dinette en kombuis met zicht naar buiten door de panoramaruiten in de romp. Dankzij de CE categorie A certificering, een kruiphoogte die juist onder 3,50 meter ligt en een brandstofcapaciteit van maar liefst 2.700 liter is het vaargebied van de semi-custom gebouwde DM 52 aanzienlijk. Een duo Deutz D66 motoren van elk 170 pk staat borg voor een topsnelheid van 10.3 knopen en een kruissnelheid van 9 knopen. Inmiddels heeft de in het Friese Stavoren gevestigde werf al drie exemplaren van de 52 Dutchman verkocht. (AJB)
Info: www.sturieryachts.nl