Belgen succesvol in eindklassement Grevelingencup

De grootste onder alle winterwedstrijden heeft het seizoen 2015-2016 afgerond. Het succes was alweer erg groot in de diverse vloten. Opvallend is de terugloop in de vloot ORC racers op de up- en downwind banen al blijft 45 boten natuurlijk een erg knap veld. Meer succes hebben de Toerklassen met of zonder spi. Daar namen liefst 123 boten de start in de wedstrijdserie van 7 wedstrijden. Daarbij was Farfelu (FF 9.5) van de gebroeders Van Overberghe alweer erg succesvol? Ze wonnen zes van de zeven wedstrijden in Toer S 2. Ze hadden de ORC dit jaar verlaten omdat ze onvoldoende bemanning hadden maar ook omdat ze diversiteit van wedstrijdbanen en hun tactische aspecten meer naar waarde konden schatten. In ORC 2 zette X-Bie van Koen Cleeren een knappe serie neer, ze eindigden tweede. Ragazza (J-35) eindigde tiende in deze serie.

Info: www.grevelingencup.nl