Zilver voor Evi Van Acker in Palma

Met nog 125 dagen te gaan voor de Olympische Spelen in Rio, heeft Evi Van Acker zilver gewonnen op de Eurosaf wedstrijd in Palma De Mallorca (Spanje)!

Evi begon aan de medalrace als derde in het klassement, op 17 punten van de Finse Tuula Tenkanen. Het goud was zo goed als zeker voor Tuula, maar met maar enkele punten verschil tussen Evi en de twee Deense dames Sarah Gunni Toftedal en Anne-Marie Rindom zou de strijd voor de zilveren en bronzen medaille nog spannend worden. Uiteindelijk kwam Evi als vierde over de finish en springt ze in het klassement over Sarah Gunni Toftedal naar de tweede plaats. Anne-Marie Rindom finishte als derde en eindigt op één punt achter Evi. Op haar twitter reageert Evi dat ze in de medalrace er het beste heeft uitgehaald en dat ze na een paar slechte dagen haar wedstrijd toch met een positief gevoel kan afsluiten.

De andere atleten van het VYF Olympic Team konden enkele races winnen en maakten een mooie progressie ten opzichte van vorig jaar. Zo won Maité Carlier race drie in de Laser Radial klasse en eindigt ze op de 26ste plaats terwijl ze vorig jaar nog 65ste werd. In de Laser Standard kon zowel Sam Vandormael als William De Smet een race winnen. Sam finishte vorig jaar als 72 en werd dit jaar 29ste. William maakt een zeer sterke progressie, van de 154ste plaats vorig jaar zeilde hij dit jaar naar de 38ste plaats. Bij de 49er’s hebben ze onder een andere teamformatie gezeild ten opzichte van vorig jaar. Waar vorig jaar het eerste team nog als 36ste eindigde, finishte Yannick Lefèbvre met Tom Pelsmaekers dit jaar op de 20ste plaats. Levi Slap en Max Slap werden 45ste. Onder deze formatie wisten de Yannick en Tom, door hun resultaat op het WK in 2015, een Olympisch ticket te bemachtigen.

Ook in de Laser Standard hadden we een Belg in de medalrace. Wannes Van Laer kwam als zesde over de finish tijdens zijn medalrace en wordt zo knap vijfde in het eindklassement.