Zeilers weerbericht weekend 4 – 5 juni 2016

Forecast weekend 4 – 5 juni 2016

Tussen een krachtig hogedrukgebied met kern boven IJsland en een uitgestrekt lagedrukgebied boven Oost-Europa staat een strakke noordelijke stroming. De aangevoerde lucht koelt af over het relatief koude Noordzeewater waardoor veel lage bewolking gevormd wordt. De stroming neemt geleidelijk af in kracht. Via Duitsland en Nederland wordt vochtige onstabiele lucht, waarin buien en onweders tot ontwikkeling komen, naar het oosten van ons land gevoerd. Pas vanaf morgenavond zaterdag 4 juni ’16 kan deze onstabiele lucht ook onze kust bereiken..

Zaterdag 4 start zwaarbewolkt en grijs maar het blijft overwegend droog. Vanaf de middag komen er breder wordende opklaringen maar ’s avonds en ’s nachts is er kans op onweersbuien. Matig, later goed zicht. Maxima rond 17-18 °C. Minima rond 13 ° C.

Wind op zee: Matige wind (3-4) uit N, ’s avonds ruimend naar NNO. Golven rond 0.8 m, toenemend tot 1.0 m.

Wind aan de kust: Zwakke wind (2) uit N, ruimend naar NNO en toenemend tot matig (4). Golven rond 0.5 m, toenemend tot 0.6 m.

Zondag 5 start met zonnige perioden. In de loop van de dag ontwikkelen zich stapelwolken en tegen de avond is er kans op onweersbuien. Goed zicht. Maxima rond 20 °C. Minima rond 14 °C.

Wind op zee: Matige wind (4) uit NNO, toenemend tot vrij krachtig (5). Golven rond 1.0 à 1.2 m.

Wind aan de kust: Matige wind (3-4) uit NNO, toenemend tot matig (4). Golven rond 0.4 m, toenemend tot 0.6 m.

Fritz Buyl

Marien Meteoroloog

www.weather4expeditions.com