Zeilers weerbericht weekend 11 – 12 juni 2016

Forecast weekend 11 – 12 juni 2016

Een uitloper van het hoog boven IJsland trekt zich vanaf morgen zaterdag 11 juni ’16 terug waardoor er plaats gemaakt wordt voor een uitbreidende Atlantische depressie. De zwakke noordoostelijke stroming wordt tijdens het weekend ingeruild voor een sterkere zuidwestelijke tot westelijke stroming. Het wordt wisselvalliger en de maxima zakken terug..

Zaterdag 11 juni wisselen brede wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Er kan in eerste instantie wat motregen vallen en later is er kans op een lokale bui. Goed zicht, matig zicht in een bui. Maxima rond 18 °C. Minima rond 13-14 ° C.

Wind op zee: Matige wind (4) uit O, krimpend naar NO en afnemend tot matig (3). Golven rond 0.9 m.

Wind aan de kust: Matige wind (3) uit O, krimpend naar NO. Golven rond 0.4 m.

Zondag 12 juni s het zwaarbewolkt tot betrokken met perioden van regen. Later op de dag kunnen er enkele opklaringen verschijnen maar neemt de kans op een bui toe. Eerst matig, later goed zicht. Maxima rond 28 °C. Minima rond 14 °C.

Wind op zee: Matige wind (4) uit ZW, toenemend tot vrij krachtig (5). Golven rond 0.6 m, toenemend naar 0.9 m.

Wind aan de kust: Matige wind (3) uit ZW, toenemend tot matig (4). Golven rond 0.3 m, toenemend naar 0.5 m.

Fritz Buyl

Marien meteoroloog Weather4Expeditions