Zeilers Weerbericht Weekend 25 – 26 juni 2016

Forecast weekend 25 – 26 juni 2016

Een golvend maar weinig actief koufront ligt momenteel boven onze kust en trekt langzaam naar het oosten. Het is verbonden aan een opvullende depressie boven de Britse Eilanden. Ook morgen zaterdag 25 juni ’16 zorgt een oud front, verbonden aan deze kern, voor nog wat bewolking in onze omgeving. Zondag 26 juni ’16 bouwt het Azorenhoog tijdelijk een wig uit naar het Europese vasteland en staat er een westelijke stroming.

Zaterdag 25 juni is het eerst vrij zonnig, maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe en vooral in de namiddag valt er plaatselijk een bui. Goed zicht, matig zicht in een bui. Maxima rond 19 °C. Minima rond 13 ° C.

Wind op zee: Matige wind (4) uit W, krimpend naar ZW. Golven rond 0.5 m.

Wind aan de kust: Matige wind (3) uit WZW, ruimend naar W. Golven rond 0.4 m.

Zondag 26 juni is het wisselend bewolkt, met nu en dan een bui. De wind waait matig (4) uit WNW, krimpt naar WZW en neemt toe tot matig à vrij krachtig (4 à 5).. Goed zicht, matig tijdens de buien. Maxima rond 18 °C. Minima rond 13 °C.

Wind op zee: Matige wind (4) uit WNW, krimpend naar ZW en toenemend tot vrij krachtig (5). Golven rond 0.6 m, toenemend naar 0.9 m.

Wind aan de kust: Matige wind (3) uit W, krimpend naar WZW en toenemend tot matig (4). Golven rond 0.4 m, toenemend naar 0.6 m.

Fritz Buyl

Marien meteoroloog Weather4Expeditions