Van Acker danst niet op het strand in Copacabana

De derde wedstrijddag voor de Lasers en meteen ook de derde locatie: de zeilers mochten nu voor het strand van Copacabana hun kunstjes tonen aan de wereld. Een aflandige westenwind tot 20 knopen en meer zorgde voor uitstel, maar alle wedstrijden konden uiteindelijk doorgaan. Voor de Belgische zeilers werd het een off day. Evi Van Acker gaf niet thuis en zakt ver weg in de overall ranking. Van Laer handhaaft zich op de 20ste plaats overall.

Evi Van Acker / Laser Radial

Stand na 4 reeksen: 10

Beste reeks: 2 (R1)

Volgende wedstrijddag: vrijdag 12/08

Onze medaillehoop wilde er woensdag alles aan doen om plaatsen te stijgen in de overall ranking, maar kon geen potten breken. Integendeel: Race 5 eindigde in een ontgoochelende 16de stek, terwijl Marit Bouwmeester de reeks met glans won. Aanvoerster Lijia Xu (CHN) zette een 8ste tijd neer. Race 6 ging na lang uitstel toch van start. Maar ook daarin kon Van Acker geen niveau etaleren. Met een 10de plaats zakt de zeilster na de 3de wedstrijddag van de 5de naar de 10de plaats in het algemeen klassement. Opnieuw duur verlies voor het zeiltalent, dat nu, met iets meer dan de helft van de reeksen achter de rug, een mirakel zal nodig hebben om nog mee te kunnen dingen voor een medaille.

Morgen gaan we rusten in Rio en steken weer van wal op 12 en 13 augustus. De Medal Race met de tien beste zeilsters staat voor zaterdag op het programma.

Wannes Van Laer / Laser

Stand na 4 reeksen: 26

Beste reeks: 11 (R4)

Volgende wedstrijddag: woensdag 10/08

Legde Wannes Van Laer dinsdag redelijke resultaten op tafel, woensdag herviel hij in tegenvallende prestaties. Race 5, waarin de Nederlander Rutger van Schaardenburg uitblonk, leverde de Belgische zeiler slechts een schamele 23ste plaats op. Race 6 leverde een betere 12de tijd op, en na deze wedstrijddag blijft Van Laer rangschikken op de 20ste plaats. Ook voor hem wordt het erg moeilijk om de doelstellingen, een top 8 plaats, te bemachtigen.