49er: Lefèbvre/Pelsmaekers knap 3de in Race 6

Onze 49ers Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers beleven de tijd van hun leven in Rio de Janeiro. De rookies, die zich verrassend hadden gekwalificeerd na amper een jaar samen te zeilen, doen elke dag bijzonder waardevolle ervaring op en groeien duidelijk in het tornooi. Aanvankelijk moesten ze vrede nemen met een bijrol en een voorlaatste plaats overall, maar in Race 6 lieten ze plotseling zien waarom ze naar Rio waren afgezakt. Lefèbvre en zijn jonge crew Pelsmaekers zeilden uitstekend, en kaapten een derde plaats weg. Daardoor klommen ze van de voorlaatste naar de 17de stek op het leaderboard. Maandag en dinsdag zeilen ze nog telkens drie races, donderdag staat voor de 49ers de Medal Race op het programma. Zich voor deze finale plaatsen zou een wonder zijn, maar onze Belgische zeilers beleven een momentum en je weet dus maar nooit. Morgen zeilt Evi Van Acker alvast de Medal Race in de Laser Radial, om 18u Belgische tijd. Het wordt een spannende finale want alles is nog mogelijk voor onze landgenote.

Info: https://www.rio2016.com/en/sailing-schedule-and-results

(Foto: ©Sailing Energy / World Sailing)