Zeilers Weerbericht Weekend 3 – 4 september 2016

Forecast weekend 3 – 4 juli 2016

We bevinden ons op de noordflank van een uitgebreid hogedrukgebied, dat zicht uitstrekt over grote delen van Midden- en Zuid-Europa, in een zuidwestelijke stroming. Af en toe trekken verzwakte regenzones over de regio. Een zwak koufront passert in de nacht van vrijdag 2 september ‘16 op zaterdag 3 september ’16. Een volgende actieve storing trekt in de nacht van zaterdag 3 september ’16 op zondag 4 september ’16 over de kust. Zondag 4 september ’16 bevinden we ons in de onstabiele lucht achter het koufront.

Zaterdagochtend 3 september hangt er nog wat bewolking met kans op een spatje regen. Al snel wordt het zonnig met hoge wolkensluiers. ’s Avonds neemt de bewolking toe, gevolgd door regen. Goed zicht. Maxima rond 21 °C. Minima rond 16 ° C.

Wind op zee: Matige wind (4) uit W, krimpend naar ZW en ’s avonds toenemend tot krachtig (6). Golven rond 0.7 m, toenemend tot 1.0 m.

Wind aan de kust: Matige wind (3) uit WZW, krimpend naar ZW en ’s avonds toenemend tot matig (4). Golven rond 0.5 m.

Zondag 4 september is het wisselend bewolkt met af en toe buien. Matig zicht in de buien. Maxima rond 20 °C. Minima rond 18 °C.

Wind op zee: Krachtige wind (6) uit WZW, ruimend naar W en afnemend tot vrij krachtig (5). Golven rond 1.8 m.

Wind aan de kust: Vrij krachtige wind (5) uit WZW, ruimend naar W en afnemend tot matig (4). Golven rond 1.5 m.

Fritz Buyl

Marien meteoroloog Weather4Expeditions