Zeilers Weerbericht Weekend 10 – 11 september 2016

Forecast weekend 10 – 11 september 2016

Tussen een hogedrukzone boven Centraal-Europa en een complex lagedrukgebied tussen Groenland en de Britse Eilanden, wordt via een zuidwestelijke stroming droge en vrij warme lucht naar onze regio gevoerd. Morgen zaterdag 10 september trekt dit hoog zich langzaamaan iets verder terug naar het oosten waardoor zaterdagnacht een verzwakte Atlantische storing onze regio kan passeren. Nadien herstelt het hoog zich zodat we begin volgende week zomers weer kunnen verwachten.

Zaterdag 10 september is het na het verdwijnen van de ochtendnevel, zonnig. ’s Avonds schuift er meer bewolking binnen, ’s nachts gevolgd door wat lichte regen. Matig, later goed zicht. Maxima rond 24-25 °C. Minima rond 15 °C.

Wind op zee: Matige wind (4) uit Z, ruimend naar ZW en toenemend tot matig à vrij krachtig (4-5). Golven rond 0.7 m, toenemend tot 0.9 m.

Wind aan de kust: Matige wind (3) uit Z, ruimend naar ZW en toenemend tot matig (3-4). Golven rond 0.7 m, toenemend tot 0.9 m.

Zondag 11 september start met veel bewolking met kans op een spatje regen of een bui. Na de middag wordt het geleidelijk zonnig en droog. Eerst matig, later goed zicht. Maxima rond 23 °C. Minima rond 18 °C.

Wind op zee: Zwakke tot matige wind (2 à 3) uit veranderlijke richting. Golven rond 0.5 m.

Wind aan de kust: Zwakke wind (2) uit veranderlijke richting. Golven rond 0.25 m.

Fritz Buyl

Marien meteoroloog Weather4Expeditions