Zeilers Weerbericht Weekend 2 – 3 oktober 2016

Forecast weekend 2 – 3 oktober 2016

Een depressiekern trekt de eerstkomende dagen van Zuid-Engeland, over de zuidelijke Noordzee, richting Denemarken om vervolgens daar op te vullen. De passage van dat laag gaat gepaard met een onstabiele weerssituatie waarbij er boven zee regelmatig onweersbuien kunnen ontstaan.

Zaterdagvoormiddag 1 oktober 2016 wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en kunnen er vooral boven zee enkele buien vallen. Vanaf de middag neemt de bewolking toe vanaf het westen en volgt er matige tot hevige regen. Tussenin kunnen er onweersbuien vallen. Matig zicht in de neerslag. Maxima rond 17 °C. Minima rond 12 ° C.

Wind op zee: Matige wind (4) uit Z, tijdelijk toenemend tot vrij krachtig à krachtig (5-6) uit W. In de namiddag wordt de wind zwak tot matig (2-3) uit veranderlijke richting, s avonds draaiend naar WNW en toenemend tot matig (4). Golven rond 0.8 m, tijdelijk toenemend tot 1.6 m.

Wind aan de kust: Zwakke tot matige wind (2-3) uit Z, tijdelijk toenemend tot matig (3-4) en ruimend naar WNW. Golven rond 0.5 m, toenemend tot 1.0 m.

Zondag 2 oktober 2016 is het zwaarbewolkt met regelmatig buien die gepaard kunnen gaan met onweer. Matig zicht in de neerslag. Maxima rond 16-17 °C. Minima rond 11 °C.

Wind op zee: Krachtige wind (6) uit NNW, ruimend naar N en afnemend tot vrij krachtig (5). Golven rond 2.2 m, afnemend tot 1.8 m.

Wind aan de kust: Vrij krachtige wind (5) uit NW, ruimend naar NNW en afnemend tot matig (4). Golven rond 1.8 m, afnemend tot 1.4 m.

Fritz Buyl

Marien meteoroloog Weather4Expeditions