Evi Van Acker wint de World Cup Series Final te Santander

Evi Van Acker wint de World Cup Series Final te Santander, Emma Plasschaert eindigt net naast het podium op de 4de plaats. Ook het Nacra 17 Team Henri Demesmaeker en Anouk Geurts wisten zich te plaatsen voor hun medal race. Een knappe 4de plaats in die race leverde hen de 10de plaats in de eindstand op.

Reeds voor de medal race met de beste 10 Laser Radial zeilsters had Evi Van Acker een comfortabele voorsprong. Verdedigen en controleren was dus de boodschap, de 7de plaats bleek ruim voldoende voor het goud na deze finalerace van het 2017 World cup seizoen. Spannender was het voor Emma Plasschaert, die in de eindstand op een gelijk puntentotaal eindigt dan de brons winnende Uruguayaanse zeilster Dolores Moreira, en op een punt van zilveren medaille winnares Vasileia Karacahliou (Griekenland). Maité Carlier die zich niet kon plaatsen voor de medal race werd 16de in de eindstand Laser Radial.

In de Nacra 17 klasse (Catamaran) had één van de twee Belgisch teams zich kunnen plaatsen voor de medal race van zaterdag. Team Henri Demesmaeker en Anouk Geurts halen na hun 4de plaats in die medal race de 10de plaats in de eindstand. Team Kevin Bonnevie en Isaura Maenhaut hadden zes punten te veel voor een top-10 plaats, zij eindigen op de 12de plaats met 116 punten.

In de Laser Standard werd Wannes Van Laer na zijn 8ste plaats in de madal race 10de in de eindstand. William De Smet plaatste zich niet voor die medal race en werd 24ste. 49er-Team Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers eindigen met 110 punten op de 12de plaats, zij hadden 18 punten te veel voor een top-10 plaats en een deelname aan de medal race. 49er Team Levi Slap en Joachim D’hondt eindigen op de 14de plaats met 121 punten.