Belgian Boat Show Float 2020

DE BELGIAN BOAT SHOW STEVENT AF OP EEN NIEUWE ‘IN WATER’ NAJAARSEDITIE IN NIEUWPOORT

De sector van watersport, waterrecreatie en watertoerisme van België, zuid Nederland en noord Frankrijk kijkt uit naar een in ‘in water’ Belgian Boat Show Float in de Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort. Dat is de conclusie van het sectoroverleg van 2 juli j.l.. De organisatie van de Belgian Boat Show zal alles in het werk stellen om de maatregelen i.v.m. de Covid 19 situatie op te volgen. Daarom komt er een tent met daarin de standen van diensten, toebehoren zoals zeilen, motoren, watersportuitrusting of kleding; de aanbieders van opleiding en vaarvakanties en veel meer. 

Trailerbare boten worden op de wal naast deze tent worden getoond. Uiteraard komt er een bewegwijzerde route over de steigers in de haven waaraan zowel nieuwe kajuitjachten als tweedehandsboten instapklaar zullen aangemeerd liggen. 

De Belgian Boat Show Float in Nieuwpoort heeft plaats op 16, 17 en 18 oktober ek.

De sector is het er over eens dat de Belgian Boat Show Float een belangrijke factor is in de aanpak om zowel vertrouwde klanten te behouden als nieuwkomers aan te trekken. 

De Belgian Boat Show Float beurs zal in deze onzekere omstandigheden het beste en veiligste kruispunt zijn voor alle vormen van waterplezier.

Steven Desloovere, Algemeen Directeur van de Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort heeft er alle vertrouwen in dat deze samenwerking de pleziervaart en de watersport in België op de juiste, promotionele manier op de kaart zet van de vrijetijdsbeleving. 

Belgian Boat Show 2021

De organisatie overweegt om de volgende indoor Belgian Boat Show die in februari 2021 zou moeten plaatshebben te verplaatsen naar 2022. Ook de locatie zou verhuizen naar de Nekkerhal in Mechelen. Goed bereikbaar en centraal tussen de steden Gent, Antwerpen en Brussel.  

Als alternatief voor de watersport en pleziervaartexposanten is er de ‘Vakantie te Water’ zone in het Vakantiesalon Antwerpen, dat van 21 tot 24 januari 2021 zal plaatshebben in Antwerp Expo. 

Tekst en foto’s: Pit De Jonge/Ship to Shore