Belgische top-10 plaats op het EK 49er

Vandaag behaalde 49er-team Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers de 8ste plaats op het Europees Kampioenschap. Dit EK vond plaats in het Oostenrijkse Attersee van 28 september tot en met 4 oktober. Gedurende afgelopen week werd het EK vooral gekenmerkt met weinig wind en lange wachtperiodes voor de zeilers. Het lange wachten of het niet kunnen uitzeilen van een race door het wegvallen van de wind maakte het er voor de zeilers niet gemakkelijker op. Ondanks deze omstandigheden werden er bij de mannen 12 van de 14 races gevaren, bij de vrouwen waren dit er 11 van de geplande 14 races.

49er-team Yannick Lefèbvre en Tom Pelsmaekers begonnen hun laatste dag op de 4de plaats in de tussenstand met vier punten achter op de top-3. Ondanks hun winst in race 11 behaalden ze vandaag ook hun twee hoogste scores van de hele wedstrijd. Hierdoor moesten ze nog vier plaatsen prijs geven in de eindstand en eindigen Yannick en Tom op de 8ste plaats.

Bij de dames, de 49erFX, kwam het duo Anouk Geurts en Isaura Maenhaut in actie. Na elf races eindigden zij op de 21ste plaats van in totaal 40 teams. Van de elf gevaren races finishten zij er vijf in de top-10, met een derde plaats in de Gold Fleet als beste race.

The Volvo 49erFX Nacra17 European Championship. Portland. Weymouth. (UK Free handout image, credit: Lloyd Images)