Princess Y72

Elegantie op het water

De samenwerking van Princess met ontwerpstudio Olesinsky bewijst opnieuw haar waarde, dit keer op de Y72. Het ruim 21 meter lange jacht oogt, net als de andere schepen uit de bijzondere Y Class, elegant, ruim en klassiek. Tegelijkertijd beschikt zij over de modernste technische middelen die varen met een Princess zo uitdagend en toch comfortabel maken.

Princess Yachts introduceerde de nieuwe Y72 vorig jaar noodgedwongen in alle stilte. Op het Cannes Yachting Festival, dat gepland staat van 7 tot 12 september 2021, zal de Britse jachtenbouwer deze nieuwste toevoeging aan de klassieke Y-Class alsnog alle aandacht geven die zij verdient. 

Meer foto’s? kijk hier

Door het gebruik van glazen schuifdeuren en grote raampartijen baadt de Y72 in het licht. In de ruim opgezette salon lijkt iedere centimeter door Princess weer te zijn benut. De nieuwe Y72 beschikt over een volledig uitgeruste keuken die, als het raam is geopend, ook kan fungeren als gezellige bar. Met een Naim multi-zone audiosysteem wordt het verblijf overal aan boord extra aangenaam. Ook benedendeks vindt u de luxe die van een Y-Class jacht mag worden verwacht. De luxueuze Master-cabin, die via een separate trap wordt bereikt, is voorzien van een riante badkamer en heeft alle comfort die men kan wensen. De andere gastenverblijven (een VIP-guest-cabin en twee tweepersoons cabins) bieden samen plek aan nog eens zes gasten. Verder naar achteren is er een bemanning- of een gastenhut met twee enkele bedden en een eigen badkamer.

De Y72 wordt geleverd met twee MAN V12-motoren met een totaal vermogen van 3300 pk of 2.800 pk en is voorzien van de door Princess zelf ontworpen vernieuwde rompvorm. Zo haalt de Y72 snelheden van 32 tot 34 knopen. Het schip is bovendien uitgerust met het Active Steering System en Active Ride Control die het varen met een Princess zo comfortabel maken. 

Info: www.princess-yachts.nl+31 40 222 1 888