Sterke zeildag voor de Belgische dames

49erFX-team Isaura Maenhaut en Anouk Geurts maken een sterke Olympische debuut met een 5de plaats na drie races. Emma Plasschaert zeilt een goede 3de dag en klimt naar de 6de plaats in het klassement van de Laser Radial Women. Bij de Laser Men zakt Wannes Van Laer naar de 29ste plaats.

Emma Plasschaert begon haar derde dag als 11de in de tussenstand van de Laser Radial Women. In haar 5de race was Emma goed mee vanaf het begin van de wedstrijd en lag ze steeds in de top-10. Richting de finish ontsprong zich een nek aan nek race om de vijfde plaats met de Finse Tuula Tenkanen, Emma kwam uiteindelijk als 6de over de finish.
Race zes werd een echte thriller, met een 30ste plaats halverwege de wedstrijd zag het er niet goed uit. Ware het niet dat Emma een fantastische inhaalrace inzette, van boei drie naar boei vier wist ze maar liefst 21 plaatsen goed te maken. Na een mindere start slaagde Emma er zo toch nog in om als vijfde over de finish te zeilen. Na zes races stijgt ze naar de 6de plaats in de tussenstand, op vijf punten van de top-3. De Deense Anne-Marie Rindom staat aan de leiding met 22 punten. Morgen krijgt Emma een welverdiend dagje rust.
© Sailing Energy / World Sailing

49erFX-Team Isaura Maenhaut en Anouk Geurts hebben hun Olympische debuut alles behalve gemist. Voor Isaura en Anouk stonden er op de eerste dag drie races op het programma. Hun eerste race was de minste van de dag, daar zeilden ze als 17de over de finish, al valt deze hoogste score weg. In hun tweede en derde race zeilden Isaura en Anouk een sterke wedstrijd vooraan in de vloot en behaalden een zeer knappe 3de en 4de plaats. Met 7 punten achter hun naam staan ze op 1 punt van de top-3 en vijf punten van het Britse team dat aan de leiding ligt. Morgen staan er opnieuw drie races op het programma!

Bij de Laser Men werden er vandaag drie races gevaren aangezien er zondag maar één race kon gevaren worden. In de eerste race van de dag zeilde Wannes Van Laer met een 14de plaats zijn beste race tot hiertoe. In de twee andere races van de dag kon hij dit niveau niet evenaren en kwam hij als 28ste en 31ste over de finish. Hiermee zakt Wannes één plaats in de tussenstand en staat hij op de 29ste positie. Pavlos Kontides uit Cyprus ligt aan de leiding met 18 punten en heeft vijf punten voorsprong op de Australiër Matt Wearn, Emma’s verloofde. Morgen krijgt Wannes net als Emma een dag rust.