Inschrijvingen North Sea Regatta zijn open

De North Sea Regatta, powered by Delta Lloyd, maakt met het thema ‘voor de zeilers van morgen’ haar opmaat naar nieuwe ontwikkelingen. De NSR is dit jaar onderdeel van de nieuwe Nederlandse competitie voor ORC Sportboten en oefenterrein voor de deelnemers aan het WK J111 in Cork. Scheveningen is voor het eerst één van de internationale SB20 Grand Slam locaties en er wordt in 2016 geëxperimenteerd met finishen tussen de havenhoofden. Met een nieuwe voorzitter, een nieuwe wedstrijdleider en nieuwe ideeën van en voor de zeilers van morgen, bruist het van 3 t/m 16 mei in de haven van Scheveningen!

Voor de zeilers van morgen
Het streven van de North Sea Regatta organisatie is om op alle fronten een duurzaam evenement neer te zetten. Er worden geen zeilinstructies of andere documenten geprint, deze zijn online te vinden. Wol, biogradable of niet, is niet toegestaan om spinakers mee te strikken en ook de boegstickers komen niet terug. Zeilers kunnen hun zeilen drogen bij Maritiem Watersport, lijnen (laten) optimaliseren bij het service punt van de Lijnenspecialist, de expert corner bezoeken voor tips en tricks voor morgen en dagelijks lief en leed delen met de nieuwe wedstrijdleider. De organisatie zet alles op alles om de omstandigheden voor de zeilers van morgen te optimaliseren.

In gesprek met wedstrijdleider Arend van Bergeijk
Arend van Bergeijk, de nieuwe wedstrijdleider van de North Sea Regatta wil graag met de deelnemers van de NSR in gesprek. Als ervaren wedstrijdzeiler weet Van Bergeijk als geen ander waar een wedstrijdzeiler behoefte aan heeft, en juist daarom wil hij met de deelnemers in gesprek. Van Bergeijk: “Tijdens de regatta hoop ik met veel zeilers het gesprek aan te gaan over wat we beter kunnen doen en waar we het verschil kunnen maken voor ze. We willen het vooral nóg leuker maken, bijvoorbeeld door te testen met een harbour race, waarbij elke dag een andere klasse finisht tussen de havenhoofden van Scheveningen.”

“Daarnaast willen we transparant zijn in onze keuzes en beslissingen. We horen graag van de zeilers waar we op korte termijn, bij wijze van spreken morgen al, bepaalde zaken beter voor de zeilers kunnen organiseren. Iedereen mag zijn of haar ideeën met me delen.”

Kampioenschappen voor de kust van Scheveningen
Tijdens de NSR vindt het Nederlands Kampioenschap zeezeilen plaats in de klassen ORC1, ORC2, ORC3 en Double Handed en is er een Klasse Kampioenschap voor de ORC 4. Er wordt gevaren op 4 verschillende banen, de catamarans liggen op de helling en alle boten in de Tweede Haven.

Deze slideshow vereist JavaScript.

(foto’s: Sander van der Borch)

NSR onderdeel van internationaal SB20 Grand Slam programma
Sinds 2013 organiseert de SB20 klasse, naast het WK, een serie internationale wedstrijden voor haar zeilers. In 2016 is de North Sea Regatta één van de SB20 Grand Slam locaties! De klasse organisatie verwacht een groot internationaal deelnemersveld van 25 – 30 boten.

Nieuw: Een officiële ORC Sportboten klasse
De ORC Sportboat class is een internationale klasse voor one-design kielboten; eenvoudig te vervoeren, weinig bemanning en een groot deelnemersveld, het lijken de perfecte omstandigheden voor de zeiler van morgen. De Noordzeeclub start in 2016 in Nederland met een aparte competitie voor de ORC Sportboten. Onder andere de J-80, Maxfun 25 en Laser SB3 gaan in tijdens de NSR in Scheveningen voor het eerst de strijd met elkaar aan in officieel competitieverband volgens de internationale (ORC) regels.

J/111 One Design Racing
Het jaar 2016 is in de Benelux de start van het J/111 One Design Racing. Het enthousiasme bij de eigenaren en bemanning voor het varen in deze eenheidsklasse is groot; eindelijk verlost van het ingewikkelde handicap-zeilen. De North Sea Regatta neemt een belangrijke plek in op de kalender van het J/111 One Design Racing. “De North Sea Regatta telt mee voor het J/111 Benelux Championship en is voor de klasse een uitermate belangrijk evenement omdat er gevaren wordt op stromend zout water. Vergelijkbare omstandigheden als bij het J/111 WK in Cork in augustus,” laat klasse voorzitter Paul Gladdines ons weten.

Info: www.nsr.nl