VAREN Weerbericht 27 – 28 mei 2016

Tussen een Noord-Scandinavisch hogedrukgebied en een depressiekern ten westen van het Iberisch Schiereiland staat in onze omgeving een zwakke oostelijke stroming. Restanten van fronten en oude buiencomplexen blijven in dit barometrisch moeras vrijwel ter plaatse hangen. Overdag ontstaan door convectie boven land nieuwe buien. Zondag ontstaat boven Frankrijk een depressie.

Zaterdag 28 mei begint met nevel en plaatselijke mist, daarna is het vrij zonnig. Tegen de avond neemt de bewolking toe, maar het blijft droog. Eerst matig tot slecht, later matig tot goed zicht. Maxima rond 16 °C. Minima rond 13 °C.

Wind op zee: Matige wind (4) uit NO, krimpend naar N. Golven rond 0.8 m.

Wind aan de kust: Matige wind (4) uit NO, krimpend naar N. Golven rond 0.5 m.

Zondag 29 mei hangt er veel hoge bewolking, waar de zon nu en dan nog doorheen kan schijnen. Tegen de avond komt er ook meer middelhoge en lage bewolking binnendrijven, maar waarschijnlijk blijft het de hele dag droog. ’s Ochtends matig tot slecht zicht, daarna matig zicht. Maxima rond 16-17 °C. Minima rond 13 °C.

Wind op zee: Vrij krachtige wind (5) uit N. Golven rond 1.0 m, toenemend tot 1.5 m.

Wind aan de kust: Matige wind (4) uit N. Golven rond 0.7 m, toenemend tot 1.2 m.