15.2 C
België
dinsdag, juli 16, 2024

Water-rAnt 2017

Op 22 september 2017 gaan de bruggen en de sluizen van het Antwerpse Eilandje open voor een vloot van honderd authentieke schepen. Het dokkengebied rond het MAS wordt dat weekend een wervelende verzameling van stoom- en zeilschepen, houten vissermannen, old gaffers, de driemaster Earl of Pembroke  en een leuke vloot aan jollen en gieken. Er zijn dit jaar twee accenten: de historische schepen en de authentieke dokken- en havenwereld van Antwerpen. En de Zeeuwse vloot aan houten Hoogaarzen en Hengsten die het lekkers uit het Oosterscheldegebied naar de stad brengen. Bezoek aan de schepen of meevaren kan altijd. Gezinnen met jonge kinderen ontdekken verrassende aspecten van de scheepvaartwereld langs het Scheepsmaatjesparcours.
Volgende schepen kondigen zich alvast aan: driemaster Earl of Pembroke, Mariré, drie stoomslepers Volharding I, Maarten en Dockyard V, stoomschip Georges Stevenson, tweemasters De Vrouwe Nele, De Nele, De Rupel, de Avontuur, talloze klippers en aken, over de 40 rond- en platbodems, old gaffers en classic yachts. En natuurlijk de zeescouts.

Wat is er te doen?

Vrijdag 22/09: 17.00u. binnenvaren van de vloot.

Zaterdag 23/09  en zondag 24/09: verrassingsoptrendes shantiekoren, open Water-rAnt bar (met palingroker), bezoek aan de grote schepen, rondvaarten met stoomslepers, vissersschip en autentieke notaris/salonboot, Scheepsmaatjes parours voor jeugd en gezinnen met jonge kinderen, Zeealndplein, scheepsdemo’s door Behoud Hoogaars en Tolerant (antieke mosselvangst).

Meer info op http://water-rant.be

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels