16.9 C
België
dinsdag, juli 16, 2024

HISWA te WATER 2022

Beleef het op HISWA te water

Het motto ‘Beleef het op de HISWA te water’ is weer van kracht in 2022. Na twee afgeblazen edities in verband met de coronamaatregelen, liggen er grote plannen klaar voor de HISWA te water 2022. Van woensdag 31 augustus tot en met zondag 4 september 2022 is het wederom één bruisend watersportfeest in Lelystad. Met onder meer: een nieuwe entreehal, volop activiteiten op en aan het water, smakelijke catering en uiteraard een groot aanbod met boten en toebehoren. Kortom: een beurs om naar uit te kijken! Eindelijk.

De HISWA te water wordt gezien als leidend op het gebied van de nieuwste boten, nautische producten en trends in de watersportsector. De kern van de beurs is oriënteren en inspireren. Ook deze 2022-editie komen weer honderden boten bijeen: van dinghy tot superjacht. De beurs verzamelt jaarlijks zo’n 300 exposanten en 30.000 bezoekers. Hiermee voorziet beursorganisator HMM Exhibitions BV in een belangrijke behoefte: het samenbrengen van de best mogelijke match tussen vraag en aanbod uit de sector.
De HISWA te water is niet alleen de enige omvangrijke in-water bootshow van Nederland. Het is ook de grootste van de Benelux en daarmee één van de belangrijkste podia in Europa voor Nederlandse en buitenlandse jachtbouwers.

Vijf dagen lang wordt Lelystad het bruisend hart van de internationale watersporttrends. Ter gelegenheid van de beurs wordt de haven omgetoverd en ingedeeld in verschillende bezoekerszones: zeilboten, motorboten en outboards, sloepen en elektrische boten. In de HISWA Village groeperen verschillende bedrijven zich met een waaier van diensten rond de pleziervaart. Misschien wel dé business-to-business plek van het event. Vlakbij het Theater aan het Water, met catering en theatervoorstellingen, liggen de zeilbootjes van Optimist on tour. Nieuw dit jaar is de veerpontverbinding van de Boulevard-middenpier met luxe jachten naar de gewone beurs en andersom. Het vaartochtje met de Rebel 7,5 is uiteraard kort, maar bespaart je een hoop stappen en biedt een leuke afwisseling.

Sloep van het Jaar 2022: nieuwe award
Zoals gebruikelijk worden in Lelystad de prijzen uitgereikt van de verkiezing Dutch Boat of the Year. De meest innovatieve zeilboot en motorboot, verkozen door de vakjury, wordt ermee gelauwerd. Dit jaar is er een nieuwe categorie ingevoerd: Sloepen en Tenders. Vorig jaar won jachtontwerper Cees van Tongeren (Van de Stadt) de Oeuvre trofee. Wie zijn opvolger wordt kom je ook te weten in Lelystad. Net als de meest verdienstelijke Nederlandse Start-Up van het jaar.

Speciale arrangementen: HISWA op maat
Ga je met een groep naar Lelystad dan kan je door de organisatoren een arrangement op maat laten maken. Je krijgt dan een rondleiding die kan gecombineerd worden met een bezoek aan exclusieve boten, varen met een RIB op het Markermeer, gezellig borrelen, gave lezingen bijwonen, en nog veel meer. Een boeiende formule om met familie, vrienden of zakenrelaties de HISWA te water op een buitengewone manier te beleven. Een echte ‘behind the scenes’ toer.

Theater aan het water
Dit is de plek waar je kunt genieten van fijne muziek, smaakvol eten, interessante sprekers en prijsuitreikingen. Boekbesprekingen en nautische presentaties worden er afgewisseld met muzikale optredens. Nieuw dit jaar is de live-opname van de Vaarplezier Podcast. Deze podcast biedt een professionele kijk op de watersport en kleine beroepsvaart en wordt gepresenteerd door Arjen Bergijk (Vaarplezier) en Bert Bosman (IVA Business School). Het theaterprogramma met begin- en eindtijden wordt in de weken voorafgaand aan de beurs op de website gepresenteerd.

NEXT STEP zeiltrainingen
Voor de kinderen
Ben jij een optimistzeiler die een stap verder wil? Kom dan de supersnelle zeilboten van zeilschool Pean uittesten bij de activiteitensteiger. Onder begeleiding van instructeurs scheur je over het water, ga je match racen of zelfs een rondje op het IJsselmeer zeilen. Voor iedereen van 10 jaar of ouder met een beetje zeilervaring. Van tevoren inschrijven is niet nodig. NEXT STEP zorgt voor zwemvesten en zeilkleding. Neem wel je zwemkleding/handdoek mee!

Varen met de KNRM-reddingsboot
Met de mogelijkheid om vrij uit te varen op het Markermeer hoeft de KNRM zich ook dit jaar niet in te houden. Meevaren met een KNRM-schip is een unieke ervaring. Het vermogen, de kracht van de jets, het geweld zorgen voor een beleving die je niet snel zult vergeten. Aanmelden kan bij de KNRM-stand.

Watersporten met een beperking
De stand Aangepaste Watersporten heeft dagelijks tal van activiteiten op en rond het water. Kom naar de stand om te zeilen, kanoën of roeien, of gebruik de simulator om te

  • waterskiën
  • zitskiën
  • boarden

Clinics manoeuvreren met een outboard
Leer nog beter aanmeren en wegvaren met je motorboot. Motorboot, het blad voor de motorbootvaarder, en vaarschool Aquaplanning maken het mogelijk. Stap aan boord van een stoere werkboot voor de gratis clinic. Leer onder leiding van een ervaren instructeur wegvaren en aanleggen onder alle omstandigheden. De clinics worden 3 keer per dag gehouden en duren ongeveer 30 minuten. Vaarbewijs is niet nodig, inschrijven op voorhand via events@motorboot.com of bij de stand bij de collega’s van Motorboot Magazine.

Onno Walda’s Vaarregel-quiz
Bij de stand ‘Varen doe je Samen’ staat veiligheid op het water centraal. Fris met Onno Walda je kennis op met de adviezen en tips op de stand, en test je kennis in de Vaarregel-quiz. Voor de winnaars liggen mooie prijzen klaar. Ben je nog een kleine schipper? Kom dan de Boets Boten Bingo kaarten halen en laat zien wat je allemaal weet over veiligheid aan boord.

HISWA te water praktisch

Openingstijden:

Woensdag 31/8: 10.00 tot 18.00u.
Donderdag 1/9: 10.00 tot 18.00u.
Vrijdag 2/9: 10.00 tot 18.00u.
Zaterdag 3/9: 10.00 tot 18.00u.
Zondag 4/9: 10.00 tot 18.00u.

Locatie:
Batavia Haven, Lelystad

De Batavia haven in Lelystad ligt centraal in Nederland en is vanuit alle windstreken eenvoudig te bereiken met de auto, het openbaar vervoer en uiteraard per boot.

Met het openbaar vervoer
Met de trein reis je eenvoudig naar het NS Station Lelystad, waar je overstapt op bus 3 richting Batavia Stad Fashion Outlet. Vanaf de bushalte, die op loopafstand ligt van de Batavia Haven, volg je de borden HISWA te water.

Per boot
De leukste manier om naar de HISWA te water te gaan is natuurlijk met je eigen jacht. De vijf jachthavens in Lelystad zijn zeer betrokken bij het evenement en heten je van harte welkom.

Per auto
Vanaf de A6 neem je de afslag Lelystad-Noord. Volg vanaf daar de borden ‘Batavia Stad Fashion Outlet’. Parkeerplaatsen bevinden zich op loopafstand van de Batavia Haven. Voor elektrische auto’s zijn er op parkeerterrein P2 twintig oplaadpunten aanwezig. (Tekst: VAREN – Foto’s: OTTI Fotografie)

Info: www.hiswatewater.nl

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels