15.2 C
België
dinsdag, juli 16, 2024

2016 EUROSAF Palma de Mallorca

Met de Eurosaf “47 Trofeo S.A.R. Princesa Sofia” in het Spaanse Palma de Mallorca begint ook de Europese campagne van het VYF Team. De eerste races starten op maandag 28 maart. De medal race, waarna de winnaar gekend is, wordt op zaterdag 2 april gevaren. De wedstrijd is ook te volgen via een android en ios app

Na hun trainingsstage in Rio ter voorbereiding van de Olympische Spelen, is dit de eerste Europese wedstrijd voor Evi Van Acker, Emma Plasschaert en Maité Carlier. Zij nemen deel in de Laser Radial. Dit sterke dames veld bestaat uit 96 zeilsters uit 42 verschillende landen.
Sam Vandormael en William De Smet vinden we terug in de Laser Standard. Met 162 deelnemers uit 51 verschillende landen is de kwaliteit van het deelnemersveld verzekerd.

Yannick Lefèbvre (stuurman) met Tom Pelsmaekers (bemanning) en Levi Slap (stuurman) met Max Slap (bemanning) nemen deel in teams van twee personen in de 49er. In deze snelle klasse strijden er 72 teams uit 22 verschillende landen voor de overwinning.

Andere Belgen die ook deelnemen zijn: Corentin Demanet & Quinten Lauwers in de 470, Morgan Good & Dominique Ampe in de Nacra 17 en Wannes Van Laer in de Laser Standard.

Tekst: Vyf.be

Vorige artikel
Volgende artikel

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels