Van Acker: “Alles is mogelijk in Medal Race”

Het waren vooralsnog niet de spelen van de Belgische zeilers, maar zaterdag haalden zowel Evi Van Acker als Wannes Van Laer zwaar uit. Beiden wonnen ze Race 9, de voorlaatste reeks in deze Olympische competitie. Ons land mag terug hopen op een medaille, want Evi heeft zich met een 1 en 5 gekwalificeerd voor de Medal Race als 4de, met slechts geringe achterstand op de top 3. Bijzonder knap hoe de Gentse ondanks haar ziekte niet opgaf en moedig bleef verder strijden. Ze staat er terug en zal er ongetwijfeld alles aan doen om een medaille te grijpen. Niemand had het nog verwacht, maar zelfs de gouden plak ligt nog binnen bereik!

Evi Van Acker / Laser Radial

Stand na 8 reeksen: 4

Beste reeks: 1 (R9)

Volgende wedstrijddag: maandag 15/08 (Medal Race)

Nadat ze Rac 9 met glans won, sloot Evi Van Acker de reeksen van de Laser Radial af met een 5de plaats, en klimt daarvoor naar een onverhoopte 4de stek overall. Met amper 9 pnt achterstand op de derde, Annalise Murphy, en 11 pnt op de tweede, Rindom, is alles nog mogelijk in de Medal Race. Marit Bouwmeester deed zaterdag de beste zaak: de Nederlandse voert nu het algemeen klassement aan. Ze heeft 19 pnt voorsprong op Evi Van Acker. De verschillen zijn dus klein en met dubbele punten te verdienen in de Medal Race, die maandag op het programma staat, wordt het een uiterst spannende finale.

Laser Radial Medal Race 

  1. Marit Bouwmeester 47
  2. Anne-Marie Rindom 55
  3. Annalise Murphy 57
  4. Evi Van Acker 66
  5. Tuula Tenkanen 68.6
  6. Gintare Scheidt 82
  7. Josefin Olsson84
  8. Alison Young 94
  9. Ashley Stoddart 101
  10. Paige Railey 109

Wannes Van Laer / Laser

Stand na 8 reeksen: 17

Beste reeks: 1 (R9)

Ook Wannes Van Laer liet van zich spreken zaterdag, want de dertiger won zowaar Race 9. Een echte opsteker voor de Laser-zeiler, al haalt hij er geen prijzen mee. Met een 18de tijd in de laatste reeks, sluit de zeiler deze Spelen af op een 17de plaats overall. Iets beter dan vier jaar geleden in Weymouth, maar niet de verhoopte top 8 stek die een Olympisch diploma oplevert.