Evi Van Acker: Medal Race uitgesteld naar dinsdag

De Laser Radial Medal Race in Pão de Açucar stond om 13u05 plaatselijke tijd genoteerd, maar er stond te weinig wind in de baai. Keer op keer werd de start uitgesteld. Rond 16u keerde het weerbeeld volledig, want met het afkoelen van het kustwater kwam er plots wel wind opzetten. Teveel, echter, want pieken tot wel 38 knopen. Gevolg? Er werd uiteindelijk niet gezeild en de Medal Race werd uitgesteld naar dinsdag. De situatie kenmerkt alleen maar de grillige omstandigheden die deze regatta’s in Rio zo uniek maken. Morgen verzamelen de fans opnieuw om Evi naar een medaille te schreeuwen.

Lefèbvre en Pelsmaekers klimmen naar 15de stek

In de race area van de 49ers kon er wel gezeild worden, en onze landgenoten Lefèbvre en Pelsmaekers trokken de goede lijn van de voorbije wedstrijddag gewoon door. In de drie reeksen van maandag zetten ze een 9, 8 en 12 op het leaderboard. Niet slecht, en aldus stijgen ze opnieuw in de algemene rangschikking. Het duo staat nu op de 15de plaats en dat betekent dat zelfs kwalificatie voor de Medal Race plots geen onhaalbare droom meer is. Ze hebben nog drie reeksen om het verschil met de 10de (Grael/Borges) weg te werken.

 Info: https://www.rio2016.com/en/sailing-schedule-and-results