16.9 C
België
dinsdag, juli 16, 2024

Achtste boot in aanbouw voor Volvo Ocean Race 2017-18

De achtste boot voor de Volvo Ocean Race 2017-18 is momenteel in aanbouw bij Persico Marine (ITA). Dat maakte de Race bekend als derde van de 10 aankondigingen.

Aangezien het om een eenheidsklasse gaat, zal de nieuwste Volvo Ocean 65 uiteraard exact hetzelfde zijn als de andere 7. De tewaterlating volgt in mei 2017, 5 maanden voor de start van de komende editie. Begin 2017 wordt publiekelijk gemaakt wie het team achter deze achtste Volvo Ocean 65 is.

“Die uitbreiding van de vloot in aanloop naar de volgende Race is geweldig, omdat die niet echt was verwacht”, zegt Nick Bice, Volvo Ocean Race directeur boten en onderhoud. “We hebben nu een reële kans om met meer boten dan in de afgelopen editie van start te gaan.”

“De nieuwbouw zal absoluut geen voordeel opleveren ten aanzien van fysieke performance of betrouwbaarheid. De nieuwe boot wordt op elk gebied identiek aan de bestaande vloot”, voegt Bice eraan toe. “Alle Volvo Ocean 65’s zijn voor ten minste 2 edities gebouwd. De zeven die in juni 2015 in Göteborg finishten, verkeren allemaal in uitstekende conditie.”

Persico Marine is de hoofdaannemer voor de nieuwe boot en werkt met dezelfde mallen, materialen en volgens hetzelfde proces als voor de bouw van de bestaande vloot van Volvo Ocean 65’s. Na afloop gaat de achtste boot naar de Boatyard in Lissabon, waar die strenge meettesten zal ondergaan.

“Voor wat betreft de meting gebruiken we een volledig transparant proces. Iedereen van welk team dan ook kan langskomen om getuige te zijn van hoe de boot wordt gemeten in ons refit onderkomen in Lissabon”, aldus Bice.

“Onze testen op de bestaande boten hebben aangetoond dat ze niets aan stijfheid en performance hebben verloren. Mentaal heeft het team met de nieuwe Volvo Ocean 65 wellicht ‘geen excuses’, maar fysiek gezien heeft het geen enkel voordeel”, verklaart Bice.

Op dit moment is een uitgebreide refit van de originele Volvo Ocean 65-vloot aan de gang. Enerzijds om er zeker van te zijn dat de diverse componenten het nog eens 45.000 nautsiche mijlen rond de wereld houden. Anderzijds om aanzienlijke opwaarderingen in communicatie-uitrusting, veiligheid, energieopwekking, performance elektronica en zeilontwerp door te voeren.

In oktober 2017 gaat in het Spaanse Alicante de volgende Volvo Ocean Race van start. Acht maanden en 11 stops in wereldwijde steden later, finisht de Race in Den Haag.

Info: www.volvooceanrace.com

Vorige artikel
Volgende artikel

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels