18.4 C
België
dinsdag, juli 16, 2024

Beperking voor de pleziervaart door droogte vanaf maandag 22 augustus

We wezen eerder al voor maatregelingen door de droogte en de impact op de pleziervaart (lees hier). Vandaag komt de Vlaamse Waterweg met effectieve maatregelingen die maandag van kracht zullen gaan en aanblijven zolang nodig, en die zullen zeker impact hebben.
De Droogtecommissie heeft besloten om de pleziervaart vanaf maandag 22 augustus op sommige rivieren en kanalen ernstig in te perken. Concreet zullen plezierboten daar niet meer geschut worden, om te vermijden dat er teveel waterafvoer ontstaat. Waar beroepsvaart is moeten jachten samen met beroepsschepen schutten, wat lange wachttijden tot gevolg kan hebben.

Omdat er op volgende plaatsen geen beroepsvaart is, zullen plezierboten niet meer versast worden in:
– Gravensluis (kanaal Plassendale-Nieuwpoort)
– Kanaal Bossuit-Kortrijk (sluis 9-10-11)
– Dender (opwaarts sluis Aalst)
– Kanaal Nieuwpoort-Duinkerke
– Lokanaal
– Kanaal Ieper-IJzer
– Sluis Schipdonk (afleidingskanaal Leie)
– Verbinding Ringvaart naar kanaal Gent-Terneuzen via Gent (Brusselsepoortsluis, Scaldissluis, Sint-Jorissluis, Tolhuissluis)

Aan of op volgende punten zijn lange wachttijden reëel door de beperkte afmetingen van de sluizen en/of de beperkte trafiek van de beroepsvaart: Kanaal Bocholt-Herentals, Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten, Zuid-Willemsvaart, Kanaal Briegden-Neerharen, Dijle, Kanaal Plassendale-Nieuwpoort, IJzer, Dender (sluis Aalst), Kanaal Leuven-Dijle en het Kanaal naar Charleroi.

Kijk voor de actuele stand op www.visuris.be/Scheepvaartberichten u kan er selecteren op gebied/vaarweg, wat voor u van toepassing is.

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels