16.9 C
België
dinsdag, juli 16, 2024

Breskens Sailing Weekend – 27 t.e.m. 29 augustus

De wedstrijd staat open voor IRC – ORC en CR gemeten zeiljachten, waarbij in de laatste twee formules ook een double handed crew rangschikking mogelijk is. Voor alle klassen -gesplitst in een vloot A en een vloot B – zijn zeer gedetailleerde richtlijnen uitgewerkt. In plaats van fysieke briefings wordt de actualiteit via een Whatsapp groep aan de zeilers bekend gemaakt.

Het vaargebied laat vele parcours toe, bij iedere wind- en golfslagsituatie. Breskens ligt zowel als locatie als qua evenement in het zwaartepunt van het zeezeilen in de Lage Landen. Bij de deelnemers vinden we, naast enkele Rolex Fastnet Race deelnemers, ook de kandidaat kampioenen van het Belgisch – Nederlandse Open Noordzee Kampioenschap (ONZK). Het event is natuurlijk ook bepalend voor extra punten in de najaarscompetitie van de Nederlandse Noordzeeclub.

Men kan nog snel inschrijven voor deze wedstrijd in de Scheldemonding.

Alle informatie over het Damen Breskens Sailing Weekend 21 + de Notice of race + de aanmeldingsmodule staat hier: https://manage2sail.com/nl-NL/event/d6a53f75-ef6b-4f64-91a1-458493ebcd7f#!/

Hard zeilen, veilig ontspannen
De Nederlandse COVID19 restricties maken het mogelijk een sportevenement met jachten te organiseren. Hoewel het Damen Breskens Sailing Weekend bekend staat voor zijn gezellig sociale programma, laten diezelfde beperkingen niet toe animatie en andere momenten voor grote groepen te organiseren.

Duvel / Moortgat is weer present en zorgt voor een frisse versnapering op vrijdag. Er is een gezonde oplossing gevonden met food trucks voor ontbijten en/of lunchpakketten. Na de laatste race op zondag is er ook een food truck present, deze keer met onovertroffen burgers en pulled pork sandwiches voor alle deelnemers. (Tekst en foto: Ship to Shore)

Meer info: www.breskenssailing.nl

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels