17.4 C
België
maandag, juli 22, 2024

Emma Plasschaert behaalt brons op het Wereldkampioenschap ILCA 6

Heel wat nieuws te rapen bij de atleten van WWSV. Hieronder een samenvatting:

Foto: Helen Galli

Brons op het Wereldkampioenschap
Emma Plasschaert behaalde deze nacht in het Amerikaanse Kemah (Texas – USA) brons op het WK ILCA 6. In een sterk deelnemersveld waar de top 10 een hele week op een zakdoek van elkaar lag, etaleerde Emma een uitstekende prestatie. Ze zeilde het weekend in als leidster, maar zakte zaterdag naar een 2e plaats in het nek-aan-nekwedstrijdveld. Uiteindelijk behaalde ze haar laatste dag tweemaal een 7e plek waardoor ze de 3e plaats veroverde, op slechts 2 punten van de Zwitserse Maud Jayet. De Deense Anne-Marie Rindom mocht zich uiteindelijk kronen tot wereldkampioene.

Foto: Helen Galli


Mooi resultaat in de Gold Group
Naast Emma heeft Wereldkampioene ILCA 6 U21 Eline Verstraelen een sterke prestatie neergezet. Ze begon de week mooi met een 2e plaats op de tweede dag. Daarna had ze een kleine terugslag, maar iets later in de week kwam ze wel sterker naar voren. Dit werd beloond met een plekje in de Gold Group voor de Final Races. Uiteindelijk werd ze de laatste race 5e waardoor ze op een mooie 36e plek eindigde.

De resultaten kan je hier raadplegen.

Foto: Bogee Toth


Brons op het Junior EK 49er U23
Op het Hongaarse Balaton Meer heeft het duo Arthur De Jonghe & Nathan van Steenberghe brons behaald op het Junior EK 49er U23. De eerste dag werd meteen uitgesteld wegens te weinig wind. Dit oponthoud heeft het duo niet gedeerd want ze werden meteen 4e in hun eerste race. Tijdens het vervolg van de week bleef (het gebrek aan) wind de belangrijkste factor. Desondanks bleven ze constant presteren en konden ze de 3e plek vasthouden.

De resultaten kan je hier raadplegen.

Foto: Aron Szanto/BYC


WK Formula Kite Men voor Daan Baute
Naast het Wereldkampioenschap ILCA 6 in de USA en het Junior EK 49er U23 nam WWSV Talent Team-atleet Daan Baute afgelopen week deel aan het Wereldkampioenschap Formula Kite Men in het Italiaanse Cagliari. Voor Daan was het een goede krachtmeting met de top van de volwassen kiters. Hij kon daarbij enkele mooie races afwerken en ondanks pech op de voorlaatste dag, kon hij toch mooi eindigen. Hij werd zo 12e in de Bronzen Groep.

De resultaten kan je hier raadplegen.

Foto: IKA Media/Robert Hajduk

Bron: WWSV

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels