16.9 C
België
dinsdag, juli 16, 2024

HISWA te water

Binnenkort is de Batavia Haven in Lelystad opnieuw plaats van afspraak voor de HISWA te water, de grootste boat show van Nederland. Van 1 tot 5 september kan je er genieten van een enorm aanbod aan zeil- en motorboten, inflatables, brandingssporten en tal van activiteiten zoals workshops en clinics. Gelegen in een aangenaam toeristisch oord aan het Markermeer is de HISWA te water een evenement dat je eigenlijk niet mag missen. Een overzicht van het ruime aanbod op en naast het water.

Batavia Haven
Plaats van afspraak is de Batavia Haven in Lelystad, sinds 2018 de nieuwe locatie van deze natte boat show. De exposanten zijn ingedeeld in verschillende categorieën: motorboten, zeilboten, multihulls en outboards. Op de kade zijn er de stands van de exposanten, met ook heel wat accessoires, aanbelangende diensten zoals media, toerisme en verzekeringen, en vertegenwoordigers van de overheid. Er is tijdens de HISWA te water ook een erg uitgebreid programma van activiteiten op het water.

Primeurs en noviteiten
Met niet minder dan 320 boten op het water, en 100 verschillende exposanten uit Nederland en daarbuiten, vormt de HISWA te water een erg ruime doorsnede van wat er allemaal op de markt is. Voeg hier tal van noviteiten en primeurs aan toe en je hebt een recept dat aanslaat. Van grote stalen motorjachten tot elektrisch aangedreven bootjes, van zeegaande zeiljachten tot olympische kielbootjes, brandingsporten, zeilkledij, enz. Je vindt het allemaal in Lelystad.

HISWA activiteiten op het water

NEXT STEP zeiltrainingen voor de kinderen
Ben jij een optimistzeiler die een stap verder wil? Kom dan de supersnelle zeilboten van zeilschool Pean uittesten bij de activiteitensteiger. Onder begeleiding van instructeurs scheur je over het water, ga je match racen of zelfs een rondje op het IJsselmeer zeilen. Voor iedereen van 10 jaar of ouder met een beetje zeilervaring. Van tevoren inschrijven is niet nodig. NEXT STEP zorgt voor zwemvesten en zeilkleding. Neem wel je zwemkleding/handdoek mee.

Test je kennis van de vaarregels in de Vaarregel-quiz
Bij de stand ‘Varen doe je Samen’ staat veiligheid op het water centraal. Fris je kennis op met de adviezen en tips op de stand en test je kennis in de Vaarregel-quiz (meerdere malen per dag). Voor de winnaars liggen mooie prijzen klaar. Ben je nog een kleine schipper? Kom dan de Boets Boten Bingo kaarten halen en laat zien wat je allemaal weet over veiligheid aan boord.

Vaar uit met de KNRM reddingsboot
Ga met de redders het water op en scheur vol gas over het Markermeer. Meevaren met een van de twee KNRM-schepen is een unieke ervaring. Beleef de krachtmeting tussen water en boot en voel het vermogen van onze reddingsboten. Aanmelden bij de KNRM-stand.

HISWA te water praktisch

Covid-maatregelen
Breng uw vaccinatiebewijs, testresultaat of herstelbewijs mee naar de kassa. Op basis daarvan zal u toegang verleend worden. De makkelijkste manier is via de app CovidSafe. Via deze app kan u een QR-code laten zien aan de kassa. Wie geen CovidSafe app heeft, kan de QR-code (u toegestuurd per post) ook gebruiken. We verwachten het niet maar bij het schrijven van dit artikel is dit de situatie. Kijk zeker op de website mochten er toch andere regels van kracht zijn gegaan.

Info: www.hiswatewater.nl/coronamaatregelen

Openingstijden
Woensdag 01/09:    10:00 – 18:00u.
Donderdag 02/09:   10.00 – 18.00u.
Vrijdag 30/09:           10.00 – 20.00u.
Zaterdag 04/09:       10:00 – 18:00u.
Zondag 05/09:         10:00 – 18:00u.

Adres
Batavia Haven, Lelystad
De Batavia haven in Lelystad ligt centraal in Nederland en is vanuit alle windstreken eenvoudig te bereiken met de auto, het openbaar vervoer en uiteraard per boot.

Per auto
Vanaf de A6 neemt u afslag Lelystad-Noord. Volg vanaf daar de borden “Batavia Stad Fashion Outlet”. U kunt uw auto parkeren op de parkeerterreinen van Batavia Stad Fashion Outlet voor € 3 per dag. Deze parkeerplaatsen bevinden zich op loopafstand van de Batavia Haven. Voor elektrische auto’s zijn er op parkeerterrein P2 twintig oplaadpunten aanwezig.

Met het openbaar vervoer
Met de trein reist u eenvoudig naar het NS Station Lelystad, hier stapt je over op bus 3 richting Batavia Stad Fashion Outlet. Vanaf de bushalte, die op loopafstand ligt van de Batavia Haven, volg je de borden HISWA te water.

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels