17.3 C
België
maandag, juli 15, 2024

4de plaats voor Emma Plasschaert op haar eerste Olympische Spelen

Na een spannende medaillerace zeilde Emma Plasschaert als 2de over de finish, net na de Zweedse Josefin Olsson. Zo sluit Emma haar eerste Olympische spelen af op de 4de plaats in de ranking, op vier punten van een medaille. De Zweedse Josefin Olsson springt nog over Marit Bouwmeester naar het Zilver, Goud is voor de Deense Anne-Marie Rindom.

Na een dag rust stond deze ochtend de medaillerace van de Laser Radial Women met Emma Plasschaert op het programma.
Emma begon haar medaillerace op de vijfde plaats op vier punten van de top 3. Met 19 punten achter op de Deense Anne-Marie Rindom, was Goud niet meer haalbaar en met 12 punten achterstand op de Nederlandse Marit Bouwmeester was Zilver nog wel mogelijk, maar moeilijk. Brons was zeker nog haalbaar en dat beloofde al vanaf de start een zeer spannende strijd te worden tussen Zweden (79 ptn), Canada (82 ptn), België (83 ptn), Italië (84 ptn) en Finland (87 ptn). Emma moest de Zweedse twee plaatsen voorblijven voor Brons.

Verloop medaillerace:
In de medaillerace startte de Italiaanse net te vroeg waardoor één van Emma’s grote concurrentes al meteen uitgeschakeld werd. Emma nam zelf een zeer scherpe start en lag van in het begin meteen mee op kop. Na de start zocht Emma in tegenstelling tot de rest van de vloot de linkerkant van het parcours op, zo kon ze een licht voordeel halen uit de windrichting.

Emma nam hierbij wel een risico. Indien de wind toch nog zou draaien, kon ze hier een groot nadeel oplopen.
Aan de eerste boei moest ze nog enkele zeilsters voorlaten om te boei te ronden. Waarna Emma weer de linkerkant van het parcours opzocht in tegenstelling tot de meerderheid van de vloot, maar met dit berekend risico kwam ze wel aan de leiding te liggen gevolgd door de Zweedse Josefin Olsson. Vanaf dan werd het tot aan de finish een spannende tweestrijd tussen Emma en de Zweedse. Doordat beide zeilsters een voorsprong namen ten opzichte van de vloot, kon er niemand meer tussen Emma en de Zweedse eindigen. Om toch nog kans te maken op een medaille probeerde Emma nog een fout uit te lokken bij de Zweedse, maar zonder succes. Josefin Olsson finisht uiteindelijk als eerste gevolgd door Emma op de tweede plaats.
Emma zeilde een schitterende medaillerace en deed er alles voor om toch een medaille te winnen, helaas moest ze de Zweedse laten voorgaan. De Nederlandse Marit Bouwmeester zeilde als zesde over de finish en gaat met het Brons naar huis, de Deense Anne-Marie Rindom wint Goud. Emma sluit zo haar eerste Olympische Spelen af op de 4de plaats, op vier punten van een medaille. Hiermee evenaart ze de vierde plaats van Evi Van Acker op de Spelen in Rio.

Met zes van de 11 races in de top 10, waarvan vier top 5 plaatsen, mag Emma meer dan tevreden terug kijken op haar Olympisch debuut. Met opvallend detail, dat Emma met voorsprong de laagste totale score (zonder aftrek) heeft van alle zeilsters. We mogen dus al uitkijken naar haar prestatie over drie jaar op Parijs 2024.
Eindstand Belgische atleten:
Emma Plasschaert: 4de (10, 17, 11, 8, 6, 5, 5, 4, 17, 21, 4) Laser Radial Women
Isaura & Anouk: 14de (17, 3, 4, 14, DSQ/22, UFD/22, 2, 17, 16, 10, 10, 9) 49er FX Women
Wannes Van Laer: 27ste (33, 25, 20, 14, 28, 31, 14, 18, 13, 17)
Laser Men

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels