15.2 C
België
dinsdag, juli 16, 2024

MAPFRE terug voor volgende Volvo Ocean Race-uitdaging in 2017-18

MAPFRE doet opnieuw mee aan de Volvo Ocean Race. Vandaag maakte het Spaanse team bekend deel te zullen nemen aan de 2017-18 editie.

MAPFRE, ondersteund door het mondiale verzekeringsbedrijf uit Madrid, is de derde inschrijving voor één van ’s werelds zwaarste zeilraces voor teams. De Race start op zondag 22 oktober 2017 vanuit het Spaanse Alicante. De vloot staat een route van 45.000 nautische mijlen rondom de wereld te wachten. Vorig jaar kondigden allereerst het Nederlandse team AkzoNobel en vervolgens het Chinese Dongfeng Race Team hun campagnes aan.

In de laatste editie van 2014-15 won MAPFRE de etappe naar Auckland, Nieuw-Zeeland en eindigde het driemaal op het podium. Hun terugkeer is het bewijs dat het project zowel sportief als commercieel een succes was.

Antonio Huertas, president van MAPFRE, zei: “Het is een eer voor MAPFRE om weer aan de startlijn van één van de zwaarste competities uit de sportwereld te verschijnen. We hechten veel waarde aan onze betrokkenheid bij een zeilrace rond de wereld, die dezelfde waarden vertegenwoordigt als die ons bedrijf typeren.”

“Onze ervaring met de afgelopen editie was zeer positief. We hadden een geweldig team van professionals, die betrokken en vastbesloten waren om zo goed mogelijk te eindigen. Daarnaast heeft de Volvo Ocean Race stopovers in sommige van onze belangrijkste markten, zoals Spanje, Brazilië en de Verenigde Staten. Dat vergroot de naamsbekendheid van MAPFRE op internationaal niveau.”

Pedro Campos (ESP) zal wederom het project leiden. De aankondiging van de schipper en bemanning volgt op korte termijn. Aan acht van de twaalfde reeds gezeilde edities van de Volvo Ocean Race, voorheen de Whitbread Round the World Race geheten, deden Spaanse boten mee. Het land aast echter nog op de eerste eindzege.

“Het is fantastisch nieuws om een Spaans team voor de komende Race te kunnen bevestigen. En natuurlijk ook om opnieuw een sponsor te zien terugkeren in de Race na een succesvolle campagne”, aldus Volvo Ocean Race CEO Mark Turner.

“Met Alicante als startplaats voor de komende drie edities en gezien de aanzienlijke rol die Spanje in de geschiedenis van de Race heeft gespeeld, wordt het mooi om de Spaanse fans in oktober op de kade te zien juichen voor hun team, MAPFRE.”

Pedro Campos, CEO van Team MAPFRE en de vorige vijf Spaanse pojecten in de Volvo Ocean Race, zei: “We zijn dankbaar voor en trots op het feit dat we wederom de volledige support van MAPFRE krijgen. Om mee te kunnen doen aan de Volvo Ocean Race, waarschijnlijk één van de langste, zwaarste en meest extreme evenementen uit de sportwereld, is voor elk team een groot doel. Om dan in Alicante als kanshebber op de eindzege aan de start te verschijnen, wordt voor ons de komende maanden de grootste uitdaging. Dat is wat ons te doen staat.”

Na de start op 22 oktober 2017 in Alicante, racen de teams hun one-design Volvo Ocean 65’s op de route die ze langs Lissabon, Kaapstad, Melbourne, Hong Kong, Guangzhou, Auckland, Itajaí, Newport (Rhode Island), Cardiff en Göteborg brengt, alvorens in juni 2018 in Den Haag te finishen.

Een recente verandering in de regels geeft een aanzienlijke stimulans voor teams om topzeilsters in hun bemanning op te nemen. Daarnaast werden nog meer initiatieven aangekondigd om de Race nog meer open te stellen dan ooit tevoren.

Info: www.volvooceanrace.com

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels