17.4 C
België
maandag, juli 22, 2024

Ondanks slecht weer positief slot aan 32e HISWA te water

Prachtige Hollandse luchten, pittige buien en een flinke portie wind zorgden voor een stoer decor van de HISWA te water 2015. De #1 in-water bootshow van Noord-Europa die de afgelopen week gehouden werd in Amsterdam trok daardoor wel wat minder bezoekers dan eerdere edities. Hoewel vrijdag de natste dag was, lieten geïnteresseerden zich er niet door afschrikken en de meeste exposanten hebben goed zaken kunnen doen. Een goed slotweekend met bijna 8.000 bezoekers bracht het totaal op 20.093 bezoekers. 

Tevreden exposanten

Geïnteresseerde bezoekers lieten zich niet afschrikken door het weer. Diverse tentoongestelde schepen zijn verkocht en exposanten geven aan veel goede contacten te hebben gelegd voor de toekomst. Met meer dan vijftig primeurs en bijna 300 schepen was er dan ook keus genoeg op de HISWA te water 2015. En omdat de watersporters zich niet lieten weerhouden door het weer hadden exposanten en bezoekers tijd genoeg voor elkaar.

Watersport aan het IJ

Afgelopen dinsdag zorgde Volvo Ocean Race zeilster Carolijn Brouwer van team SCA voor een spectaculaire start van de botenbeurs door als flyboarder de lucht in te gaan. Ondanks de regen en wind hebben meer dan vijfhonderd schoolkinderen kennisgemaakt met de watersport en hebben bezoekers kunnen deelnemen aan clinics, praktijklessen, proefvaarten kunnen maken en kunnen genieten van demonstraties bij de avontuurlijke watersporten zoals Aqua Jumping en Hoverboarden. Het Paviljoen Bootverhalen was met tien bijzondere boten een van de trekpleisters van de beurs.

Rode-broeken- dag en snertdag

Donderdag 3 september was het rode-broeken-dag op HISWA te water. Zowel exposanten als bezoekers deden sportief mee om, al dan niet bewust, in rode broek te verschijnen. De oproep kon rekenen op veel sympathie en omdat de rode broek zo zwaar verankerd is in de watersport, lijkt een traditie geboren. Vrijdag was het weer zo slecht dat de organisatie de dag had omgedoopt tot ‘snertdag’ en de exposanten een hart onder de riem stak door koppen erwtensoep uit te delen.

HISWA te water 2016

De eerstvolgende editie van HISWA te water 2016 vindt plaats van 30 augustus tot en met 4 september in Amsterdam Marina. De eerstvolgende botenbeurs is de HISWA boatshow in Amsterdam RAI die wordt gehouden van 16 tot en met 20 maart 2016.

www.hiswatewater.nl

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels