17.3 C
België
maandag, juli 15, 2024

Open Belgians SB20- zeilen in Oostende

Als eerste topcompetitie op het programma van de Royal North Sea Yacht Club en van de watersportverenigingen Ostend Sailing en TWINS club Bredene, is het aftellen naar het Open Belgians in de SB20 kielboten klasse. Van 2 tot/met 4 juli wordt de Noordzee aan de Oostendse kust het strijdtoneel voor een Belgische Nederlandse zeilersclash.

Met drie-en-twintig SB20 teams op de deelnemerslijst stevent dit kampioenschap af op een top in zuivere België – Holland stijl. Uiteraard wordt uitgekeken naar het team Go With The Flow (BEL 3762) van stuurman Bart Tytgat en crew Marc Braet en Kristof Wouters die hun titel van vorig jaar zullen verdedigen.

Het Nederlandse team ‘3J’s’ is vast uit op revanche van het vorige OB toen de wedstrijden in zware condities werden gevaren. Wat deze stuurman een knieblessure opleverde waarmee hij dan toch door bleef varen. Dit jaar is het 3J’s team alvast gaan opwarmen tijdens het Open Portugees SB20 kampioenschap in Cascais (Portugal).

Veelzijdig zeiltalent

De SB20 is bij uitstek een klasse waar het niveau van de bemanningen kan variëren. Je vindt er Olympische topzeilers in,  gender gemixte crews maar ook jong aanstormend talent uit de andere eenheidsklassen. Dit jaar zijn de twee teams Holland Ocean Racing van Hans Bouscholte en een team van Team Heiner erbij met zeilers die een competitie opleidingstraject volgen dat hen naar deelname aan oceaanwedstrijden moet leiden.

Bij de Belgen wordt ook uitgekeken naar team Sea Bastards. Stuurman Jos Groffils maakt met zijn team de overstap naar de SB20 eenheidsklasse vanuit het racingmilieu met kajuitzeiljachten waarin ze geregeld op het podium stonden.

Hunkerend uitkijken

Volgens race officer Dirk Sledsens is dit de beste vloot van de lage landen die men zich kan voorstellen. Uiteraard missen we de Britse teams, maar we weten allemaal waarom we die ook deze keer moeten missen, klinkt het.

“We staan helemaal klaar met de meest uitgebreide wedstrijdorganisatie ooit,” zegt Cédric De Bleye, mede-organisator uit de SB20-Belgium klasse. “We gaan de samenwerking van de Oostendse clubs RNSYC, Twins en Ostend Sailing maximaliseren om perfecte wedstrijdbanen met eigen boeien uit te leggen op zee, wat de condities ook zijn. Er wacht een intensief animatieprogramma, want in dit circuit van niet-professionele zeilers is dat een extra motivator. Bovendien is dit event de uitgelezen match tussen de Nederlandse en Belgische teams in voorbereiding op het Wereldkampioenschap SB20 dat in augustus in Portugal zal worden gevaren.

Het Open Belgians SB20 past in het racingprogramma van de drie watersportverenigingen RNSYC, Ostend Sailing en Twins Club Bredene. In dit zelfde weekend wordt ook de Discovery Cup # 3 in het Ostend Cup programma gevaren.

Tekst en foto’s: Ship to Shore / Pit De Jonge

Levitra

Als u op zoek bent naar de perfecte dieetpil, moet u een goede plaats vinden om Levitra te kopen balancepharm.com/koop-levitra-vardenafil-20-mg-online/. Er is veel informatie beschikbaar over dit product. U kunt gemakkelijk te weten komen over de verschillende effecten van dit product en andere kenmerken. Je moet goed geïnformeerd zijn voordat je een aankoop doet. Als u op zoek bent om Levitra te kopen, dan is het tijd om te kijken naar een aantal van de belangrijke dingen die je moet overwegen voordat je hoofd uit om dit supplement te kopen. Als je het goed bekijkt, is het kopen van een supplement heel wat anders dan het kopen van een vrij verkrijgbaar medicijn of een vrij verkrijgbaar voedingssupplement. Hier zijn enkele van de belangrijkste dingen die u moet weten over het kopen van Levitra. Levitra is de handelsnaam voor het supplement voor gewichtsverlies. Het wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van mannelijke impotentie (impotentie die wordt veroorzaakt door overmatige mannelijke hormonen zoals testosteron).

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels