15.2 C
België
dinsdag, juli 16, 2024

Open Scheepvaartdagen komen eraan

De Open Scheepvaartdagen (26 en 27 maart) trekken jaarlijks 5.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Iedereen die in de binnenvaart actief is, vindt er informatie over onder andere onderhoud, technologie, scheepsreparatie, nieuwbouw, inrichting, de nieuwe regelgeving, opleiding, werkgelegenheid. De Open Scheepvaartdagen zijn een unieke gelegenheid om te netwerken en nieuwe contacten te leggen, want er nemen ongeveer 70 gespecialiseerde bedrijven uit de binnenvaartsector deel.

Ook op het programma: een bezoek aan de schepen, waaronder de Westhinder, het enige Belgische lichtschip, de ondiepwatermijnenveger M-477 Oudenaarde, de Liberation en de Victory, twee schepen van de Marinekadetten van het KMK en het patrouilleschip WSP Hamburg van het Kadettenkorps uit Geel, een vlotkraan en een sleepboot. Het reddingsteam van de RYCB is aanwezig, net als varende miniatuurschepen. Radio Minerva zendt live uit vanop de Westhinder en er zijn filmvertoningen.

De Open Scheepvaartdagen vinden plaats in een van de iconische oude havendepots naast de Schelde, op 700 meter van het oude stadscentrum van Antwerpen en centraal in de hippe buurt Het Eilandje. Het gebouw van de Waagnatie (Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen) maakt uit van de rijke maritieme geschiedenis van dit oude havengebied.

https: osd-antwerpen.be

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels