17.4 C
België
maandag, juli 22, 2024

Princess R35 gepresenteerd tijdens fonteinshow in de Efteling

Voor de presentatie van een nieuw schip werd eerder deze maand wel voor een hele unieke locatie gekozen, namelijk de vijver van het Fata Morgana paleis in de Efteling. De highperformance sportboot Princess R35 werd daar tijdens de immense fonteinshow gepresenteerd aan een select gezelschap. De presentatie maakte onderdeel uit van het Princess family event en werd een sprookjesachtige avond voor jong en oud. Je zou misschien denken: wat doet een boot in een pretpark? Maar de keuze om juist deze boot in de Efteling te lanceren was voordehand liggend. Bezoekers van het park zijn natuurlijk de hele dag al met prinsen en prinsessen bezig en de link met het merk Princess was daardoor snel gemaakt. Maar voor het botenmerk staat voorop dat plezier en familie altijd centraal staan, want varen is immers iets dat je altijd met elkaar doet net als samen naar een pretpark gaan. Dat maakte de locatie een perfect toneel voor de presentatie van deze boot. Koen Sanders, directeur van de Efteling: “Elke dag brengen families met elkaar hun schaarse vrije tijd op een kwalitatief hoogstaande en liefdevolle manier met elkaar door bij ons op het park en dat is natuurlijk een hele mooie overeenkomst met Princess die dat precies hetzelfde doen, alleen dan op het water.”

Logistieke puzzel
Voor het eerst in de geschiedenis van de Efteling maakte een dergelijke boot deel uit van het sprookjesachtige toneel in Kaatsheuvel. Maar voordat het 11-meter lange jacht op haar plek in het water lag en de show kon beginnen, was het voor de organisator van het evenement een enorme
logistieke puzzel. De boot moest eerst nog door de nauwe straatjes van het park vervoeren worden voordat zij in het zeer ondiepe water gelegd kon worden. De wegen in het park waren duidelijk niet gemaakt voor een dergelijk transport, het zijn veel smalle en kromme wegen die in de traditie van Anton Pieck zijn aangelegd. Heel mooi, maar niet handig voor een grote vrachtwagen. Maar uiteindelijk lag te boot op tijd in het water en kon de show van start gaan.

R35, de ‘Supercar of the Seas’
De Princess R35 is het eerste jacht in de nieuwe range van Princess Yachts. Het is volledig van carbon fibre gebouwd, heeft een revolutionair Pininfarina ontwerp en is zeer makkelijk te varen op hoge snelheid door grensverleggende technologieën als het Active Foiling System. De overeenkomst met supercars is snel gemaakt. Het ontwerp van de Princess R35 is in samenwerking met het Italiaanse designhuis Pininfarina ontwikkeld en daarna uitgebreid getest in de windtunnel. Met de ontwikkeling van deze nieuwe ‘R Class’ heeft de Britse scheepswerf ook haar eigen grenzen volledig verlegd.

Active Foil System
Wereldwijd wordt de elf meter lange Princess R35 al geroemd om het Active Foil System dat samen met het Britse technologiebedrijf BAR Technologies is ontwikkeld. Het zorgt ervoor dat de boeg van het schip optimaal in het water ligt zodat de weerstand met maar liefst 30% wordt verminderd. De boot ligt zó stabiel op het water dat het lijkt alsof zij daaraan is vastgelijmd en dat maakt het varen bij snelheid tot maar liefst 50 knopen bijzonder comfortabel.

Princess Yachts Benelux
De Britse werf Princess bouwt al meer dan 50 jaar luxe jachten en is onderdeel van LVMH-concern. In Nederland, België en Luxemburg wordt het merk geruime tijd vertegenwoordigt door Princess Yachts Benelux. Het kantoor bevindt zich in het pittoreske Heusden en is gelegen aan een idyllisch haventje waar verschillende modellen van Princess Yachts klaarliggen om te bezichtigen.

Specificaties
Lengte: 10.89 meter
Breedte: 3.27 meter
Diepgang: 0,76 meter
Waterverplaatsing: 6.500 kg
Brandstoftank: 600 liter
Watertank: 140 liter
Motor: VolvoPetrol V8 (2x 430 pk)
Topsnelheid: 45 – 50 knopen

Info: princess-yachts.nl

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels