16.9 C
België
dinsdag, juli 16, 2024

Schelderegatta 18 juni 2022

Na 2 jaren geen Schelderegatta houdt de organisatie de traditie van het wedstrijdzeilen op de Schelde tussen Hansweert en Antwerpen levendig. Je zou het een mini-Antwerprace kunnen noemen zonder afbreuk te doen aan beide. Deze wedstrijd staat open voor kieljachten en (sport)zeilboten van heel uiteenlopende types met een grote variatie aan bemanning. Deze race is een onderdeel van het Open Noordzee Kampioenschap (ONZK), waardoor er zowel IRC- als CR-gemeten jachten kunnen aan deelnemen. Wedstrijdenzeilen kent de laatste jaren een terugval en dat is spijtig. Wedstrijdzeilen hoeft niet moeilijk of gevaarlijk te zijn. De twee formules waarin gevaren kan worden zijn de CR en de IRC.

De Cruiser Rating-formule (CR) is bedoeld voor wie sporadisch aan Belgische wedstrijden deelneemt met gelegenheidsbemanning, doorgaans op boten die ook recreatief of voor zeilreizen gebruikt en uitgerust worden.

De International Rating Class-formule (IRC) is bedoeld voor ambitieuze bemanningen die aan internationale wedstrijden willen deelnemen met volledig op competitie ingerichte en uitgeruste boten.

Informeer bij je club of kennissen die al wat ervaring hebben in het wedstrijdzeilen. Neem ervaren mensen desnoods mee op je eigen boot.

In herinnering aan de bezieler van de race (Harry Van den Bergh) creëerde de Schelderegatta de ‘Harry Van den Bergh Trophy’. De short-handed crew (maximaal 2 actieve bemanningsleden) die in de CR klasse het snelst over de finish komen maakt kans op deze wisselbeker. (Foto: George Janssens)

Info, parcours en inschrijvingen zie schelderegatta.be

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels