17.3 C
België
maandag, juli 15, 2024

De Nieuwpoortse uitdagingen ONZK

Open Noordzee Kampioenschap # 5 en # 6

De vijfde en de zesde reeksen van het Open Noordzee Kampioenschap 2022 staan in het teken van de gemoedelijkheid. Na een succesvolle eerste poging om de clubvloten van Nieuwpoort en Oostende in een evenement te verzamelen in 2021, gaat de wedstrijdorganisatie van de Koninklijke Nieuwpoort Yacht Club (KYCN), de Royal North Sea Yacht Club (RNSYC) en de Watersportkring van de Luchtmacht (WSKLUM) verder op dit elan.
Het wordt een zeilregatta met de jachthavens van Nieuwpoort als draaischijf. Alweer is geopteerd voor een wedstrijdformule voor een zo breed mogelijke gamma aan zeilers. Jong, oud(er), beginners of sporadische, beginnende of ervaren wedstrijdzeilers, mannen en vrouwen, volbloed racejachten of zeiljachten die zich eens een keertje met de anderen willen meten, ieder vindt zijn gading.
De races staan daarom open voor de laagdrempelige CR gemeten jachten, de IRC gemeten racers, de Half Ton klasse en de J/80 kielboten eenheidsklasse. Wie zijn kansen in de IRC formule wil uitproberen kan dat met een tijdelijke IRC Go meetbrief. (Tekst: PDJ/ Foto: Batur.be)

ONZK #5: Nieuwpoort – Oostende – Nieuwpoort
Alias: Challenge van de Velde by Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort (KYCN)
13 augustus 2022
Voor IRC en/of CR gemeten jachten + Half Ton klasse en J/80
Heenwedstrijd Nieuwpoort – Oostende / ontvangst bij Royal North Sea Yacht Club
Gebarbecuede braadworst + drankje aangeboden door de KYCN
Na de terugwedstrijd Oostende – Nieuwpoort: prijsuitreiking bij KYCN + pasta ‘a volonté-PASTALICIOUS ‘ vanaf 19u00 in de Club des Jeunes aan € 12,50 per volwassene en € 9,50 per kind t.e.m. 12 jaar.
Inschrijven en afrekenen:
*Tot de dag zelf via info@kycn.be
*Aan de kassa van de KYCN naast de pastabar
*’s Morgens bij de aanmelding / briefing, in het secretariaat van de KYCN

ONZK #6 Challenge Jonnart
By Watersportkting van de Luchtmacht (WSKLuM)
14 augustus 2022
Voor IRC en/of CR gemeten jachten en J/80 voor Nieuwpoort
Gratis ligplaats voor deelnemers aan een van beide races bij de organiserende clubs vanaf 1 week voor 13/08 bij KYCN en tot een week na 14/08 bij WSKLUM. Op voorhand aanmelden via info@kycn.be en info@wsklum.be

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels