17.3 C
België
maandag, juli 15, 2024

Suzuki Marine ondersteunt Olympische zeilers

Na eerdere ondersteuning door Suzuki Marine aan de Vlaamse Yachting Federatie (VYF) gaat de motorenbouwer nu ook in zee met de Franstalige watersportorganisatie, de Federation Francophone du Yachting Belge (FFYB). Hiermee worden talentvolle zeilers naar het allerhoogte sport en competitie niveau begeleid.

Geen zeilprestaties zonder trefzekere begeleiding

Business Manager Frank Meulemeester licht toe: “De VYF kan al jaren op de steun van Suzuki Marine rekenen. Zo hebben we bij hen nu tien Suzuki buitenboordmotoren in de vaart. Ze zijn van grote waarde op alle niveaus van de zeilassistentie. Je ziet ze dus op de boten van de coaches bij de jeugdklassen maar ook bij de begeleiding van Evi Van Acker (Laser Radial), Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers (49-er) tot bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.”

Wannes Van Laer – 2020 Tokio in Laser
Suzuki Marine Olympic teamWannes Van Laer (Laser Standaard) zeilt echter onder de begeleiding van de FFYB-organisatie. Suzuki Marine kon dus tot nu toe niet die extra service leveren zodat de begeleidingsboot in optimale condities altijd kan functioneren.

Wannes Van Laer

Frank Meulemeester: “Omdat ik zelf zeil, weet ik hoe belangrijk een betrouwbare assistentieboot is, zeker bij de eenheidsklassen. Suzuki Marine is ervan overtuigd dat we door een nauwe samenwerking niet alleen het toptalent naar de hoogste niveaus kunnen brengen. Maar dat we samen ook een sterker imago van de sport kunnen uitdragen. Ik kijk er alvast naar uit het volledige Olympisch Team voor 2020 in Tokyo te kunnen ondersteunen. Als Japanse fabrikant hebben we bovendien het voordeel van een thuismatch en kunnen we meewerken van de eerste voorbereiding tot bij de grote finale.”

Sneller zeilen, krachtiger Suzukimotoren
Suzuki Marine Evi en coach Van BladelSuzuki plant dan ook uit te pakken met heel wat nieuwe evenementen die het jongerenzeilen in ons land moeten promoten en ondersteunen op allerlei vlakken.

Frank Meulemeester: “Tijdens de Belgian Boat Show (11- 19 februari ‘17, Flanders Expo, Gent) onthullen we enkele nieuwe verfrissende acties die het beeld van de watersport opvijzelen en de beleving zullen stimuleren.”

Suzuki Marine Belgium kijkt uit naar een vergelijkbare ondersteunende rol bij het multihullzeilen dat opnieuw een Olympische zeildiscipline is geworden.

“Een 70 pk motor is lang niet meer voldoende.”

Frank Meulemeester over de nieuwe motoren: “Ik denk dan maar aan het Suzuki 150 pk-segment, meer in het bijzonder de nieuwe
die talloze voordelen aan coaching kan bieden. Het valt vooral op hoe stil en zuinig deze motoren zijn. Ook op vlak van veiligheid en behandeling is er een grote stap gezet. Omdat dit krachtiger machines zijn, ligt de uitdaging in de begeleiding van de eindgebruikers. De aanloop naar Tokio 2020 werd op 1 januari 2017 gestart. Suzuki Marine gaat samen met zowel de partners, de coaches als de zeilers een opwindende periode tegemoet waar ik zelf met veel ongeduld naar uitkijk.”

Suzuki Marine staat op Belgian Boat Show op stand 8145
Info: www.suzuki-marine.be

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels