17.4 C
België
maandag, juli 22, 2024

Top-10 plaats voor Emma Plasschaert op het EK Laser 2020

In het Poolse Gdansk verzamelden van 6 tot en met 13 oktober meer dan 250 zeilers voor het Europees Kampioenschap Laser Standard en Laser Radial. Ook vier Belgische zeilers kwamen hier in actie. In de Laser Radial verschenen Emma Plasschaert en Isabelle Dompas aan de start, bij de Laser Standard waren dit William De Smet en Wannes Van Laer.

Het EK kreeg vanaf dag 3 te maken met minder ideale zeilomstandigheden. Een zachte en veranderlijke wind maakte de keuze van de juiste koers alles bepalend. Draaide de wind of viel deze juist weg op de gekozen koers, kon dit de rangschikking in die race helemaal omgooien.

Emma Plasschaert zeilde gedurende de qualifying series van het EK regelmatige resultaten rond de top-5 en klom zo na vier dagen naar de 3de plaats in de tussenstand. In de twee laatste dagen, de final series, zeilde ze echter zwaardere scores en zakte uiteindelijk nog naar de 10de plaats in het klassement. De twee minst goede scores worden van het totaal afgetrokken, echter is dit beperkt tot één aftrek van een score uit de final series. Hierdoor valt bij Emma de BFD (te vroege start onder een zwarte vlag) met 55 punten weg in de ‘final series’ en de 11 punten in de ‘qualifying series’.
Het goud in de Laser Radial ging naar de Nederlandse Marit Bouwmeester. Zij kon verrassend genoeg nog op de laatste dag de Deense Anne-Marie Rindom voorbij steken in het klassement.

Ook William De Smet liet het EK in de Laser Standard niet onopgemerkt aan zich voorbij gaan. Tot en met de voorlaatste dag stond hij op de 6de plaats met zicht op de top-5. Helaas moest hij de laatste dag nog een aantal plaatsen afstaan en eindigt hij op de 14de plaats in de eindstand. Net als bij Emma speelt ook bij William de aftrek van maar één score in uit de final series in het nadeel.

Wannes Van Laer sluit zijn EK af op de 36ste plaats in de Laser Standard. Isabelle Dompas werd in de Laser Radial 106de, voor haar was dit het eerste EK in de Laser Radial klasse. (Bron: WWSV)

Meer info hier

Vorige artikel
Volgende artikel

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels