17.3 C
België
maandag, juli 15, 2024

Tussenstand na twee Olympische zeildagen

Meer, maar toch een verraderlijke wind vandaag in de baai van Enoshima. Vandaag werden zowel bij de Laser Radial Women als bij de Laser Men twee races gevaren. Na vier races zeilt Emma Plasschaert constante resultaten en is 11de in het klassement. Bij de Laser Men klimt Wannes Van Laer vandaag naar de 28ste plaats in de tussenstand.

Geen uitgesproken derde race voor Emma Plasschaert. Tijdens haar derde race bleef Emma vrijwel consistent rond de 11de plaats in de vloot hangen en eindigde ze ook in deze positie. Bij de vierde race nam Emma een goede start en zeilde van in het begin mee vooraan in de vloot, waar ze ook heel even de koppositie innam. Helaas kon ze deze positie niet vasthouden en kwam Emma uiteindelijk als 8ste over de finish.

Na vier races is Emma voorlopig 11de. Met 29 punten staat ze op 6 punten van de top-5 en staat ze op gelijke hoogte met de Finse Tuula Tenkanen.
Tuula’s laagste score is een zesde plaats in race twee, bij Emma is dit haar achtste plaats in race vier. Hierdoor staat Tuula voor Emma in de ranking.

Meer wind dan gisteren werd gesmaakt bij de heren in de Laser Men. Na het afbreken van de laatste race gisteren, werd er bij de Laser Men vandaag hun tweede en derde race gevaren. Met een 25ste en een 20ste plaats, klimt Wannes Van Laer naar de 28ste plaats in het klassement. Om de race van gisteren in te halen, staan er morgen drie races op het programma in de Laser Men.

Morgen maken ook Isaura Meanhaut en Anouk Geurts hun Olympische debuut in de 49er FX Women. Voor Isaura en Anouk staan er morgen drie races van 30 minuten op het programma.
Planning voor 27 juli
Emma: eerste start om 5u Belgische tijd, 2 races op het programma
Isaura & Anouk: eerste start om 5u Belgische tijd, 3 races op het programma
Wannes: eerste start om 5u10, 3 races op het programma
Tussenstand na 26 juli
Emma Plasschaert: 11de (10, 17, 11, 8) Laser Radial Women
Wannes Van Laer: 28ste (33, 25, 20) Laser Men
Isaura & Anouk: starten 27/07 met zeilen 49er FX Women
Bron: WWSV

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels