17.3 C
België
maandag, juli 15, 2024

Volvo Ocean Race-vloot racen richting uitdagende condities richting Kaap Hoorn

Het zevende team, Sun Hung Kai/Scallywag, is bezig het tragische verlies van bemanningslid John Fisher te verwerken. Hij viel ruim 24 uur geleden overboord en wordt nu beschouwd als ‘verloren op zee’, gezien de lage temperaturen en ruige zeegang.

Na de update van Volvo Ocean Race President Richard Brisius gaf Race Director Phil Lawrence dinsdagmiddag een nieuwe update van de situatie met Team Sun Hung Kai/Scallywag en de rest van de vloot:

“Zoals u zich kunt voorstellen, is de Scallywag-bemanning zeer geschrokken en bedroefd. Op dit moment richten wij ons op een veilige aankomst van de boot in Chili”, zei Lawrence. “Ze hebben met slechte weercondities te maken en wij zoeken voor hen de beste routing uit, waarmee ze veilig naar de haven kunnen komen.”

“De andere teams varen eveneens in heel moeilijke condities met stormachtige wind in aanloop naar Kaap Hoorn. Ze hebben hun handen dus vol. Gisteren stuurden we hen een kort bericht over wat er gebeurd was en vanmorgen hebben we ze medegedeeld dat John helaas niet was gevonden.”

Voor de updates van Volvo Ocean Race President Richard Brisius en Race Director Phil Lawrence, klik hier.

Race-veteraan Bouwe Bekking, de schipper van Team Brunel dat momenteel aan de leiding gaat, uitte zijn gevoelens op een manier die representatief is voor alle zeilers in de Volvo Ocean Race”

“We zijn diep geraakt door het verlies van John Fisher, onder ons zeilers bekend als ‘Fish’. Onze gedachten zijn bij zijn familie en uiteraard de Scallywag-bemanning. Sinds het horen van het nieuws, is er geen moment geweest dat ik wakker werd zonder aan hem te denken…”

De zes boten racen verder in de zevende etappe en bevinden zich nu 900 mijl voor Kaap Hoor. De verwachte ronding naar de Zuid-Atlantische Oceaan is op donderdag UTC.

Team SHK/Scallywag zal naar verwachting over vier dagen het vaste land bereiken.

Foto: Konrad Frost/Volvo Ocean Race

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels