16.9 C
België
dinsdag, juli 16, 2024

Water-rAnt 2017 nodigt authentieke schepen en hun bemanningen uit

Het grootste watererfgoed evenement van Antwerpen heeft voor de tiende keer plaats van 22 tot 24 september 2017. Het zet het levenslustige watererfgoed van de Scheldedelta en haar zorgers voor het voetlicht. De verzameling van meer dan honderd authentieke schepen en tientallen organisaties kunnen zich in dit weekend presenteren aan het publiek uit Antwerpen maar ook van ver daarbuiten. Het evenement heeft plaats in het Bonaparte-, Willem- en Verbindingsdok, in feite dus rond het iconische MAS (Museum aan de Stroom) op het Eilandje.

Authentieke schepen worden uitgenodigd om deel te nemen. Dat wil zeggen: gebouwd voor 1967 en met maximaal behoud van hun oorspronkelijke uitzicht. Of recenter als replica gebouwd naar de plannen van vijftig jaar of langer geleden.

Deelnemende jollen, vletten, jachten, vissers-, werk- of havenschepen, sail training- of schoolschepen, of bedrijfs-, dienst- en havenvaartuigen zijn dus welkom. Old Gaffers, rond- en platbodems en klassieke scherpe jachten incluis. Hen wacht gratis ligplaats, een handige ‘captains handbook’ met alle richtlijnen en het naar de maat van de bemanningen uitgewerkte onthaalprogramma met bemanningsdiner, het “houten havenhoofd” ontbijt en al dan niet geleide bezoeken aan de nautische trekpleisters van Antwerpen.

Daarnaast zorgt Water-rAnt ervoor dat het gehalte ‘zien-en-gezien-worden’ en dat dus ook de gezelligheid en de netwerking zo goed mogelijk scoort.
Musea, werven, restauratieprojecten, belangrijke historische nautische sites, projecten rond jeugdwerking en scheepvaart, maar ook de kunstenaars van de zee en de scheepvaart zijn eveneens welkom. Zij kunnen gebruik maken van de tentjes die op de kaden langsheen het 2222 meter lange dokkenparcours worden opgesteld.
Doe mee en prikkel mee het nautische DNA van iedereen.

Aanmelden voor deelname gaat via de website en het online formulier op www.water-rant.be

(tekst en foto: Ship to Shore)

Vorige artikel
Volgende artikel

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels