15.2 C
België
dinsdag, juli 16, 2024

Zes teams vandaag aan start Itajaí In-Port Race

Vandaag (vrijdag 20 april om 19 uur onze tijd) verschijnen in het Braziliaanse Itajaí zes boten aan de start van de In-Port Race. Vestas 11th hour Racing voegt zich weer bij de vloot. Het Deense team liep tijdens de zevende etappe van Auckland naar Itajaí mastbreuk op. Sun Hung Kai/Scallywag arriveerde donderdagmiddag lokale tijd in Itajaí. Voor hen begon direct de race tegen de klok om op tijd klaar te zijn voor de achtste etappestart, die aanstaande zondag plaatsvindt.

Na het verlies van bemanningslid John Fisher op de Zuidelijke Oceaan trok Scallywag zich terug uit de zevende etappe. Het team zette koers naar Chili, waar een gelegenheidsbemanning aan boord stapte om de boot naar Itajaí te varen. Daar staan de gehele ploeg van de Boatyard en leden van andere teams klaar om Scallywag razendsnel de verplichte servicebeurt te geven en de eventuele reparaties uit te voeren. De Nederlandse Scallywag-zeilster Annemieke Bes zei: “Het is geweldig dat we zoveel hulp van de andere teams krijgen aangeboden. Het voelt goed dat zoveel mensen ons steunen. We zitten in een race en we zijn allemaal competitief, maar in tijden zoals dezen is het meer een familie en zorgen we voor elkaar. Dat is fantastisch.”

De havenrace van vandaag is de zevende van de Volvo Ocean Race In-Port Race Series. Het Spaanse MAPFRE voert het algemene klassement aan. Schipper Xabi Fernández en zijn bemanning wonnen tweemaal en eindigden drie keer als tweede. Daarmee behaalden ze de meest constante resultaten.

Dongfeng Race Team, met de Nederlandse Carolijn Brouwer aan boord, staat tweede overall. Het Chinees/Franse team pakte reeds drie zeges, maar door de teleurstellende zesde plek in China staat het drie punten achter MAPFRE.

Het gevecht voor de laatste podiumtrede is een Nederlands onderonsje tussen team AkzoNobel en Team Brunel. AkzoNobel-schipper Simeon Tienpont en zijn bemanning staan maar een punt voor Bouwe Bekking’s Team Brunel.

De Volvo Ocean Race In-Port Race Series heeft een eigen klassement, maar functioneert als tie-breaker voor het algemene klassement van de Volvo Ocean Race Trophy. Als de topteams op gelijke aantal punten eindigen, bepaalt de positie in het totaalklassement van de havenraces wie de Trophy mee naar huis mag nemen. Op dit moment na zeven etappes is het verschil tussen de eerste (Dongfeng) en tweede (MAPFRE) plaats slechts een punt. De einduitslag van de serie havenraces kan dus cruciaal worden tegen de tijd van de finish in Den Haag eind juni.

Hoe is de Itajaí In-Port Race te volgen:

De wedstrijd begint om 14:00 lokale tijd (1700 UTC), op vrijdag 20 april.

Op de website:

Ga vanaf 13:45 lokale tijd (16:45 UTC) naar www.volvooceanrace.com voor de live stream van de actie op het water. Na afloop wordt zo snel mogelijk een samenvatting met quotes van de schippers geplaatst.

Zie Facebook Live:

We gaan om 13:45 lokale tijd (16:45 UTC) live. U kunt naar onze pagina gaan om een herinnering in te stellen, zodat u niets mist.

Zie Twitter Live:

Neem deel aan de conversatie op Twitter met de live uitzending vanaf 16:45 UTC. Dat kan door naar live.twitter.com/volvooceanrace te gaan en ons te tweeten met #volvooceanrace. Wij zullen tijdens de start live tweeten en de feed live uitzenden dankzij de nieuwe samenwerking met Twitter.

Doe mee op onze live blog:

We zullen vanaf 16:30 UTC op onze blog alle manoeuvres, voorbeschouwingen en het nieuws vanaf de baan van de havenrace bloggen. Inclusief de beste clips en sociale media berichten. U kunt onze blog vinden op www.volvooceanrace.com onder ‘Racing’.

Download de app:

Onze app is gevuld met geweldige content en past op uw mobiele telefoon. U kunt de app downloaden via de App Store of Google Play. Het heet Volvo Ocean Race.

Huidig klassement Volvo Ocean Race In-Port Race Series:

  1. MAPFRE – 37 punten
  2. Dongfeng Race Team – 34 punten
  3. team AkzoNobel – 27 punten
  4. Team Brunel – 26 punten
  5. Vestas 11th Hour Racing – 16 punten
  6. Sun Hung Kai / Scallywag – 15 punten
  7. Turn the Tide on Plastic – 11 punten

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels