16.9 C
België
dinsdag, juli 16, 2024

36e editie van de Antwerp Race – zaterdag 19 oktober 2024

Dit in onze contreien bekendste zeilevenement wordt ondersteund door de Port of Antwerp-Bruges en omvat verschillende klassen zoals IRC, CR, maxi-jachten, sportboten, multihulls en daysailers. Maximaal 225 jachten zullen van de monding van de Schelde naar Antwerpen zeilen en finishen bij het Zuiderterras, gevolgd door festiviteiten rond de jachthaven Linkeroever. In Terneuzen organiseert sponsor Multraship een evenement met een biertent, dat is nieuw voor deze editie.

Ook vernieuwend is dat beide starten nu enkel in Terneuzen zijn. Vroeger werd een start in Breskens en Terneuzen voorzien afhankelijk van de klasse waarin je voer. Dat maakt het voor de deelnemende bemanningen logistiek zeker een stuk makkelijker. Er is een pendelbus voorzien vanuit Antwerpen richting Terneuzen zodat iedereen aan de start kan geraken.

De wedstrijd volgt de Racing Rules of Sailing (RRS) en specifieke offshore regels van World Sailing voor de verschillende klassen. Deelnemende jachten moeten een geldig zeilnummer hebben en voldoen aan de regelgeving van het Koninklijke Belgische Zeilverbond (RBSF). Voor sportboten en multihulls is een buitenboordmotor vereist. Zoals steeds leest u de NOR goed na op de website. Afhankelijk van de klasse is het traject 34 tot 41 zeemijlen. Het handicapsysteem telt mee voor het ONZK. Inschrijven openen 1 juli, schrijf snel in wat het aantal deelnemende boten is beperkt tot 225. (Foto’s: Pit De Jonge)

Info en inschrijvingen: www.antwerprace.be

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels