15.2 C
België
dinsdag, juli 16, 2024

België Gastheer van Wereldkampioenschap J/80 in 2025

Nieuwpoort maakt zich op voor een internationaal evenement: het Wereldkampioenschap J/80 komt in 2025 naar België. Van 7 tot en met 11 juli 2025 wordt Nieuwpoort de locatie voor deze prestigieuze zeilwedstrijd. De Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort (KYCN) en de Vlaamse Yachthaven Nieuwpoort (VYN) organiseren dit evenement in samenwerking met de Belgische J/80 Klasse, wat belooft een memorabele week te worden.

De gastclubs KYCN en VYN hebben een indrukwekkende staat van dienst als het gaat om het organiseren van sportieve en sociale evenementen. Bekende evenementen zoals de Nieuwpoortweek, Captains of Industry, en de NIBS worden al jaren in en door deze clubs georganiseerd. Dit geeft vertrouwen in de succesvolle uitvoering van het wereldkampioenschap. Dankzij de steun van diverse sponsors zijn de voorbereidingen in volle gang. Geïnteresseerde bedrijven die willen bijdragen, kunnen de sponsorbrochure op de website raadplegen. 

Info: www.j80worldsnieuwpoort2025.com

Naast het organiseren van dit groots evenement, hopen de Belgische teams ook sportief goed te presteren. De voorbereiding is in volle gang met onder andere deelname aan belangrijke voorbereidende regatta’s:

– Worlds J/80 2024 van 6-13 juli 2024 in La Rochelle, Frankrijk: Vijf Belgische teams nemen deel aan dit evenement om zich internationaal te meten en ervaringen op te doen.

– Open Belgisch Kampioenschap 2024 van 30 augustus tot 1 september 2024 in Nieuwpoort, België. Dit kampioenschap biedt drie racedagen en is een ideale gelegenheid voor zowel Belgische als buitenlandse teams om vertrouwd te raken met de wateren van Nieuwpoort. www.j80.be/obk2024

Het Wereldkampioenschap J/80 belooft een van de hoogtepunten van 2025 te worden. De organisatie kijkt ernaar uit om deelnemers en toeschouwers in Nieuwpoort te verwelkomen voor een week vol sportieve hoogtepunten en gezellige evenementen. Noteer de data in uw agenda en bereid u voor op een spectaculair evenement aan de Belgische kust! (Foto: Batur.be)

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels