17.3 C
België
maandag, juli 15, 2024

De winnaars van de Best of Boats Award 2022

Op donderdagavond 24 november 2022 vond tijdens BOAT & FUN BERLIN de uitreiking plaats van de Best of Boats (BOB) Award. De eer ging naar de motorboten uit de 2022-modellenreeks die na uitgebreide en grondige tests door de BOB-jury als beste uit de bus kwamen. De uitreiking vond plaats voor een internationaal publiek in het Marshall Haus op het beursterrein van Berlijn. Er werden prijzen toegekend in de vier categorieën Best for Beginners, Best for Travel, Best for Fun en Best for Family. In de categorie Best for Future werd voor de derde keer dit jaar een potentiële “game changer” in de bootindustrie geëerd.

Gedurende het watersportseizoen 2022 heeft een 16-koppige jury, bestaande uit hoofdredacteuren en hoofd testredacteuren van motorboten uit heel Europa en de VS, de nieuwste en meest interessante motorboten in tal van regio’s getest. De daaruit voortvloeiende keuzes van de BOB-juryleden hielden meer rekening met de perspectieven en specifieke behoeften van toekomstige booteigenaren dan met de lengte van de boten. Alleen boten die door meerdere juryleden zijn getest, werden in aanmerking genomen. Nieuwe producten die zich nog in de plannings- of bouwfase bevinden, dongen dus niet mee naar de BOB Award. De zorgvuldigheid en omvang van de tests is een kenmerk van de Best of Boats Award en vormt een keurmerk voor de geselecteerde boten. Zowel nationaal als internationaal is de Best of Boats Award een van de meest begeerde prijzen in de bootindustrie.

De internationale jury, waar ook VAREN deel van uitmaakt.

De winnaars van de Best of Boats Award 2022

In de categorie Best for Beginners kwam de Ryck 280 van Hanse Yachts als winnaar uit de bus, die de andere drie finalisten een sterke prestatie leverde. Julijan Višnjevec, hoofdredacteur van het Sloveense tijdschrift “Val Navtika” benadrukte in de laudatio: “De nieuwe Ryck 280 markeert de lancering van een nieuwe generatie walkaround boten die er niet alleen goed uitzien maar ook ook goed presteren in het water. Met andere woorden: uitstekende zeewaardigheid, vooral in ruwe omstandigheden.” Een ideale boot voor beginners dus. Bij de ontvangst van de prijs in Berlijn zei Boris Heitmann, vice-president Communicatie van Hanse Yachts: “Waar vorig jaar onze focus meer op design lag, hebben we dit jaar nog meer bereikt met bruikbaarheid. Ik ben verheugd deze prijs hier in Berlijn namens het bedrijf in ontvangst te mogen nemen.”

Ryck 280

De Leopard 46 Powercat uit Zuid-Afrika, de enige catamaran onder de finalisten die meedongen naar de BOB Award 2022, won de categorie Best for Travel. “Deze catamaran is ideaal voor het maken van een comfortabele zeetocht op een ruim dubbelrompig dek”, zei Stanislaw Iwinski, hoofdredacteur van het Poolse tijdschrift “Yachtsmen”, als commentaar op de selectie. Hij overhandigde de prijs aan Chantal Julen, marketing manager Duitsland bij Leopard Catamarans. “We zijn verheugd dat ons merk aan populariteit wint in Amerika en Europa. Onze focus ligt steeds meer op de Duitse markt en daarom is BOAT & FUN hier in Berlijn bijzonder belangrijk voor ons”, aldus Chantal Julen. “De BOB Award betekent veel voor ons en ik ben erg trots dat ik ons bedrijf hier mag vertegenwoordigen.”

Leopard 46 Powercat

De Rand Source 22 uit Denemarken maakte veel indruk op de BOB-juryleden en won de categorie Best for Fun. Giacomo Giulietti, hoofd testredacteur motorboten bij pressmare.it uit Rome in Italië, had het volgende te zeggen over de winnaar: “De Rand Source 22 maakte indruk met zijn super-ergonomische dek lay-out met slimme details voor dagtochten, waaronder een zonnebed, wat ongebruikelijk is voor dit formaat boot. Deze Deense boot is ook verkrijgbaar als toekomstgerichte elektrische versie.” Op donderdagavond nam een opgetogen Oscar Rand, oprichter en directeur van Rand Boats, de prijs in ontvangst. Een opgetogen Rand, oprichter en directeur van Rand Boats, nam donderdagavond de prijs in ontvangst: “Dit was onze allereerste keer op de BOB finalistenlijst en we hebben direct een home run geslagen. We zijn ongelooflijk dankbaar en zeer vereerd, vooral gezien de zeer sterke concurrentie in de categorie Best for Fun. Het is fantastisch om hier in Berlijn alle deskundigen uit de branche persoonlijk te kunnen ontmoeten.”

Rand Source 22

Arek Rejs, hoofd testredacteur bij Wiatr uit Polen, reikte de Best for Family Award uit. De keuze van de juryleden viel op de Bavaria SR 36. “Deze comfortabele en ruime familieboot heeft veel meer te bieden dan men zou verwachten van een boot van 36 voet”, zei Arek Rejs over de selectie. Hij overhandigde de prijs aan Marc Diening, CEO van Bavaria Yachts, en Marcus Schlichting, hoofd Marketing & Communicatie. “Het nummer 36 brengt ons veel geluk”, zei een opgetogen Marcus Schlichting. “Gedurende het hele project hadden we een heel goed gevoel bij de SR 36. Ons doel was een concept te ontwikkelen en te implementeren voor gezinnen en alle mogelijke omstandigheden. Deze prijs is het bewijs dat we daarin geslaagd zijn”, aldus Marc Diening.

Bavaria SR 36

Dit was de derde keer dat de speciale Best for Future award werd uitgereikt aan een potentiële gamechanger in de botenindustrie voor innovatieve technologie in combinatie met nieuwe duurzaamheidsconcepten. Dit jaar ging de prijs naar Delphia Yachts voor een bijzonder initiatief: een infrastructuurproject voor elektrische boten in Nederland. Stefan Gerhard, bedenker van de Best of Boats Award, overhandigde de prijs zich realiserende dat “ook al is het project nog in ontwikkeling en nog niet volledig gerealiseerd – Delphia Yachts laat zien hoe de toekomst van elektrisch varen eruit zou kunnen zien. Dit project is een blauwdruk voor veel andere Europese landen.” Hij overhandigde de prijs aan Delphia brand director Martin Schemkes. “We zullen dit project in eerste instantie in Nederland pushen en hopelijk snel uitbreiden naar de regio Berlijn/Brandenburg. Want elektrisch varen is de toekomst”, legt Martin Schemkes uit. “Als onderdeel van de maritieme industrie hebben we allemaal een verantwoordelijkheid. Samen en als één geheel moeten we de transitie durven aangaan en aanjagen.”

Martin Schemkes/Delphia

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels