17.4 C
België
maandag, juli 22, 2024

Een elfde Yachting Award voor Evi Van Acker

Op 15 december werden de prestigieuze Yachting Awards 2017 uitgereikt door de Royal Belgian Sailing Federation. De hele zeilwereld verzamelde in het Kasteel van Namen waar Evi Van Acker de trofee al voor de elfde keer in ontvangst mocht nemen. Evi was immers ook in 2017 de absolute wereldtop en ze sloot haar carrière af met de eerste plaats op de wereldranglijst, werd vice-wereldkampioen Laser Radial en won verschillende World Cups. Tegen zo’n palmares moesten de andere kandidaten opboksen. Een verdiende titel alweer. Bij de Sailors of the Year Man lag de competitie meer open en het was de Luikse Yachtzeiler Jonas Gerckens die verkozen werd boven andere toppers Wannes Van Laer en het 49er team Lefebvre/Pelsmaekers.

Bij de jeugd was het aanbod erg divers, zo stonden daar ondermeer het erg jonge duo catamaranzeilers Lucas Claeyssens en Anne Vandenberghe op de lijst. Ze behaalden vandaag zowaar de derde plaats op het Jeugdwereldkampioenschap Nacra 15 in China maar deze prestatie kwam te laat voor deze award. Eline Verstraelen werd verkozen tot Sailor of the Year Youth na haar mooie vierde plaats in de Laser 4.7 op EK 2017. Heel wat mensen zetten zich belangeloos in voor de zeilwereld en in de categorie Yachting Manager werden vier kandidaten voorgedragen. De Yachting Manager 2017 is Peter Van den Bossche die de Award verdiende na negen jaar voorzitterschap van Belgian Sailing, als vertegenwoordiger van de lage landen in World Sailing en als wedstrijdleider van ondermeer twee wereldkampioenschappen en diverse grote wedstrijden voor optimisten dit jaar.
Nieuw dit jaar is de trofee voor de Surfer van het Jaar! Ook hier een selectie erg diverse sportievelingen die uitblinken op het internationale toneel. Naast de klassieke en minder klassieke windsurfdisciplines komen hier ook het kitesurfen en golfsurfen in terecht. De vergelijking is dan ook moeilijk maar uiteindelijk ging de titel van Surfer van het jaar naar Thomas Broucke die knappe resultaten op de olympische RS:X combineert met ondermeer de titel Belgisch Kampioen Slalom Windsurfen. Ook Thomas was deze week actief op het Jeugdwereldkampioenschap RS:X in Sanya (China) waar hij negentiende werd.

De zeilwereld zette Evi Van Acker tot slot nog in de bloemetjes voor haar schitterende carrière en Mady Fobert kreeg de Trofee Fellow of Jacques Rogge voor haar verdienstelijke carrière ten dienste van de zeilsport.

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels