17.4 C
België
maandag, juli 22, 2024

Louis Balcaen terug aan boord Team Brunel

Louis Balcaen zal in Kaapstad toegevoegd worden aan de opstelling van Team Brunel. Voor de 29-jarige Belg is het een weerzien met schipper Bouwe Bekking en navigator Andrew Cape. De talentvolle stuurman en trimmer zeilde in de vorige Volvo Ocean Race al met de twee samen onder de vlag van Team Brunel. Met Louis komt het aantal onder dertig zeilers aan boord van Team Brunel op vier.

Balcaen onderdeel van plan Bekking
Balcaen is vanaf het begin onderdeel geweest van de plannen van schipper Bekking. De Belg zal de Italiaanse Argentijn Maciel Cicchetti zoals gepland vervangen aan boord van Team Brunel. Bekking: “Louis is een van de allerbeste stuurmannen die ik ken. Op het moment dat wij met deze campagne begonnen was het voor mij duidelijk dat ik hem aan boord wilde hebben. Hij is altijd onderdeel geweest van het plan dat we hebben. Ik zie Louis als een exponent van de volgende talentvolle generatie. Door zijn ervaring brengt hij net dat stukje extra.”

Gevraagd naar waarom Louis niet vanaf dag één op de lijst heeft gestaan was de ervaren schipper duidelijk. Bekking: “Louis kon de eerste twee etappes door andere verplichtingen nog niet mee varen. Maar voor iedereen in ons team was vanaf het begin duidelijk dat Louis onderdeel is van ons plan en vanaf Kaapstad mee zou varen in plaats van Cicho. Louis was in Alicante ook bij de start, we moesten dat voorzichtig doen om te voorkomen dat het uitlekte maar dat is gelukt.”

Balcaen: “Voor mij is het een prachtige kans en ik ben heel blij dat Bouwe aan mij gedacht heeft. Het is een heel getalenteerd team, waar ik denk dat ik heel goed in zal passen. Ik hou van het zeilen, van het racen ik kijk uit naar de competitie.”

Opties open houden

De schipper laat weten nog meer opties te hebben. Bekking: “Wij hebben er als Team Brunel heel bewust voor gekozen om eerst de startende negen mensen plus Juanpa Marcos, die de gehele voorbereiding met onze heeft gevaren, aan te kondigen. Daarnaast hebben we nu dus Louis vanaf Kaapstad aan boord en ook de Deen Jens Dolmer staat op stand-by voor het geval we hem nodig hebben. Maar zo zijn er nog een aantal zeilers waarmee we hele duidelijke afspraken hebben voor momenten later in de race. Vergelijk het met een voetbalteam, daar stel je ook afhankelijk van de omstandigheden het sterkste team op voor een bepaalde wedstrijd.”

Vier onder dertig zeilers
Balcaen zet met zijn leeftijd het aantal onder dertig zeilers op vier. Naast de 29-jarige Belg zijn dat de 26-jarige Nederlander Carlo Huisman jaar, de 28-jarige Australiër Kyle Langford en de 26-jarige Nieuw-Zeelander Peter Burling – wereld zeiler van het jaar.

Balcaen: “Het is voor mij een geweldige mogelijkheid om opnieuw te varen met heel ervaren zeilers aan de ene kant en hele jonge getalenteerde zeilers aan de andere kant. Jongens zoals een Peter, Kyle en Carlo. Natuurlijk hoop ik ze wat te kunnen leren maar ik ben ervan overtuigd dat ik ook zeker van hun een hoop ga opsteken.”

www.volvooceanrace.com@LouisBalcaen

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels