16.9 C
België
dinsdag, juli 16, 2024

Eline Verstraelen kroont zich tot wereldkampioene in Vilamoura

In het Portugese Vilamoura heeft WWSV atlete Eline Verstraelen zich deze week tot wereldkampioene in de ILCA 6 u21 gekroond. Gedurende de week waren er enkele dagen met weinig tot geen wind. Hierdoor zijn er dagen geweest dat er niet tot amper gezeild kon worden. Na dag 1 stond Eline knap 6de op een lichte achterstand op de top 3.

“Het was een tricky week met enkele dagen waarin er weinig wind was. We werden vaak het water op gestuurd, races werden gestart maar het werd vaak een no go. Hierdoor werd het ook mentaal wat zwaarder”

Laatste dagen waren ook een mentalgame 
In het midden van de week kwam er weer schot in de zaak. De wind stond goed en er kon weer gezeild worden. Eline kwam hier het beste van de top aan de start. Vanaf de eerste race kon ze meteen een tweede en een derde plek optekenen. Zaterdag kon ze in haar races in de top 10 blijven waardoor ze op de voorlaatste dag op de eerste plek stond. 

“Ik probeerde om zo laag mogelijk te varen en dat lukte me ook goed in de laatste twee dagen. Dit heeft er mee voor gezorgd dat ik de eindwinst kon bemachtigen” 

Op de laatste dag van de finales stonden er normaliter nog twee races gepland. Maar het stramien van de week liep gewoon door en ook dan kon er niet meer gezeild worden. Hierdoor kwam haar eerste plek niet meer in gedrang.

“Maandag vertrek ik terug naar huis. Na een drukke maar goede zomer, is het nu even tijd voor een korte pauze. Nadien richt ik mijn focus op het test event in Scheveningen en zal ik nog deelnemen aan het EK & WK bij de volwassenen.” 

Ook 4 andere Belgische atleten aan de start
In een druk bezet deelnemersveld kwam ook Cannelle Opstaele (WWSV Talent Team) uit in de ILCA 6. Zij kwam uit in de U19-categorie en werd 71ste. Naast de WWSV-atleten, namen er nog 3 andere Belgische zeilsters deel aan dit kampioenschap in de ILCA 6. 
Marine Pintelon werd 75ste, Ingeborg Bultynck werd 64ste en Laura Bouckaert werd 79ste.

De resultaten van de races kunnen via deze link geraadpleegd worden.
(Bron: WWSV.be – Foto: Osag_Photo)

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels