16.9 C
België
dinsdag, juli 16, 2024

Hiswa te Water – eindelijk weer!

Gisteren is in Lelystad Hiswa te Water 2022 feestelijk geopend. In de Bataviahaven, gelegen aan het Markermeer, liggen ruim 330 boten te bezichtigen. Luxe motorjachten uit het hoogste segment tot budgetboten en opblaasboten. Veel aandacht voor elektrisch varen, dat vermelden we al in een eerder bericht. Er is een centraal informatiepunt (stand J02) waar 11 boten netjes bij elkaar liggen. Het stopt niet bij boten, ook elektrische motoren en accu’s staan er te bekijken.

Hiswa te Water is naast boten kijken ook altijd al een “activiteiten-beurs” geweest. Standaard zijn de meervaartochten van de KNRM, dagelijkse demonstraties over boot- en onderhoud. Navigatie, werken in de watersport en verkiezing Boot van het Jaar. Op iedere beursdag zal een felbegeerde prijs worden uitgereikt. In de dagen voorafgaande aan de beurs maken de juryleden van de Boot van het Jaar verkiezing proefvaarten met de genomineerde boten. Ook VAREN zit in deze jury en wij zullen verslag uitbrengen in de volgende editie over de in de categorieën ingedeelde boten: motorboten, zeiljachten, sloepen & tenders.

Het wordt beslist een mooie week voor Hiswa te Water, de zon is van de partij en er is veel te zien. Een trip naar Lelystad is ook zeker de moeite waard en kan gecombineerd worden met een bezoek aan de vele musea in de buurt. De belangrijkste daarvan zijn: de reconstructie van het VOC-schip Batavia, de reconstructie (in aanbouw) van een linieschip van de admiraliteit van de Maze en vlaggenschip van Michiel de Ruyter, Hr. Ms. De Zeven Provinciën. (Foto’s: VAREN en Jasper Van Staveren)

Laat u inspireren door boten en watersport, na 3 jaar mag het weer!

Kijk voor meer informatie op www.hiswatewater.nl, elke dag nog open tot zondag van 10.00 tot 18.00u.

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Laatste artikels